Het Glazen Huis in Leiden – de laatste middag

De countdown is begonnen. De teller bij het Glazen Huis geeft aan dat de 3FM-dj’s Gerard, Coen en Timur hun tijdelijke onderkomen in Leiden over iets meer dan zeven uur mogen verlaten, als Tjan met zijn camera nog een rondje over de Beestenmarkt maakt. Ongeacht de definitieve stand, waarmee de actie al sinds de start vorige week zondag op een recordbedrag afstevent, is Serious Request ‘unaniem een belachelijk succes’, zoals Ivo Niehe het zou formuleren. Ook op deze laatste zaterdag hangt de sfeer er leuk bij op het plein. De zon schijnt, en dat is voor het eerst deze week. Een meter of honderd verder, op de Lammermarkt, wordt met man en macht gewerkt op en rond het podium van de slotshow. Hier zullen de 3FM-jocks na optredens van onder andere Di-rect, Racoon, Guus Meeuwis en de Leidse top-dj Armin van Buuren na een week sapvasten hun eerste appel verorberen én hier zal ook de eindstand van Serious Request 2011 bekend worden gemaakt. Spannend!

Det Glazen Huis is nog één middag het zononvergoten middelpunt van een succesvolle landelijke actie. Op de Beestenmarkt heeft zich weer veel publiek verzameld.

Sommige bezoekers komen hun cheque inleveren....

...terwijl anderen nog bezig zijn met het ophalen van geld.

De laatste middag ook dat er 'Meters voor Mama' geklommen konden worden. Dit jonge klimmertje tikt moeiteloos de 7 aan. Gaat dat straks ook op voor de eindstand?

Voor het goede doel op de foto met de enige 'echte' Coca-Cola Kerstman, terwijl op het Philips-scherm te zien is hoe een woordvoerder van UPC zijn cheque komt inleveren. Commercie is geen vies woord tijdens Serious Request. Het doel heiligt immers de middelen?

Eerder op de dag leverde Mr. Present al een cheque van meer dan anderhalve ton in, maar de verkoop van de officiële Serious Request-merchandise ging onverminderd door.

Het Glazen Huis was deze laatste dag voor het eerst in de geschiedenis van Serious Request van een derde brievenbus voorzien, en nog stonden er lange rijen.

Terwijl het podium bij het Museum van Volkenkunde al wordt afgebroken...

...wordt op de Lammermarkt met man en macht gewerkt bij het podium voor het slotspektakel. Hier praat Eric Corton vanaf 16.00 uur de optredens van onder meer Di-rect, Racoon en Leiden's trots Armin van Buuren aan elkaar en wordt even voor 22.00 uur de eindstand bekendgemaakt.

Naar verwachting zal het het festivalterrein bij molen De Valk rond 21.00 uur, als Serious Request 2011 zijn ongetwijfeld feestelijke finale beleeft, bomvol staan.

Daarna zal het Serious Request-circus Leiden weer verlaten, en zal ook deze tijdelijke stadspoort weer uit het straatbeeld verdwijnen. Tot ziens in Leiden?

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Fotoreport en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s