Het Glazen Huis in Leiden – the day after

Nog geen vijftien uur nadat de Lammermarkt zo ongeveer ontplofte toen de drie 3FM-dj’s Gerard, Coen en Timur – na een week sapvasten in verre van eenzame opsluiting – te horen kregen dat de achtste editie van Serious Request een recordbedrag van 8,6 miljoen euro had opgeleverd, wandelde Tjan op Eerste Kerstdag in een aangenaam zonnetje terug naar de plaats van handeling, die zich op slechts een paar honderd meter van zijn huis bevindt. Het was angstaanjagend stil in Leiden, de stad die een volle week lang in het teken van de Rode Kruis-actie This One’s For Mama had gestaan. De Lammermarkt was, net als de Beestenmarkt, verlaten. Het Glazen Huis bleek al volledig te zijn gestript en die aanblik stemde Tjan enigszins weemoedig. Maar… gelukkig hebben we de foto’s nog (1, 2, 3 en 4), is er dat fantastische bedrag van 8,6 miljoen euro én is er volgend jaar weer een nieuwe editie van Serious Request. Dan staat het Glazen Huis in Enschede.

Het podium op de Lammermarkt. Slechts de door wildbreiers ingepakte bomen zorgen nog voor een beetje kleur op dit plein, waar zich gistermiddag duizenden belangstellenden verzamelden voor concerten van onder andere Di-rect, Guus Meeuwis en Armin van Buuren én voor de sensationele ontknoping. Nu was het er stil.

Net als op de verlaten Beestenmarkt, waar het een volle week lang een drukte van belang was. Van het Philips-podium rest slechts een ijzeren geraamte.

En dit is er over van het Glazen Huis. Het complete Wehkamp-interieur en alle apparatuur is al ingeladen en zowel binnen als buiten is de decoratie verwijderd.

Wat rest zijn kale Portakabins en een hoop troep.

Een beveiliger kijkt op het drijvende mediadorp achter het Glazen Huis toe hoe de laatste apparatuur wordt ingeladen.

En ook dit drijvende dorp zal de komende week verdwijnen. 3FM, bedankt, bedankt, bedankt... Leiden zal dit nooit vergeten!

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Fotoreport en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s