Het Glazen Huis in Leiden – de Beestenmarkt by night

Serious Request 2011 nadert de finale. Nog maar één nachtje slapen, en dan mogen de 3FM-dj’s Gerard, Coen en Timur tijdens een feestelijk finalefeest het Glazen Huis op de Leidse Beestenmarkt verlaten. Of slapen… daarvan zal zeker tijdens de laatste nacht vermoedelijk nauwelijks sprake zijn. Donderdagavond stond het plein al bomvol en bleven de meeste bezoekers – nadat ze na lang in de rij hadden gestaan om via één van de twee brievenbussen in het huis hun donatie de toen – tot ver in de kleine uurtjes hangen. ‘BEESTENMARKT VOL,’ liet de gemeente weten via het led-paneel op de tijdelijke stadspoort, halverwege station en Glazen Huis. In de woorden van dj Gerard Ekdom kon Tjan niet anders dan constateren dat de sfeer er op de Beestenmarkt leuk bij hing. Onderstaande foto’s maakte hij gisteravond op en rond het afgeladen plein, waar er tijdens de laatste avond zo goed als zeker helemaal geen doorkomen meer aan zal zijn.

De drie dj's in het Glazen Huis vormen donderdagavond samen met slaapgast Jan Kooijman het stralende middelpunt van een tot dusver uiterst succesvolle editie van Serious Request.

De fotowand met fraaie foto's van mooie momenten van de afgelopen week trekt weinig bekijks, maar dat is niet zo gek: even verderop kun je fonkelnieuwe mooie momenten live meemaken.

Het is dringen voor de brievenbus, maar ook elders op de Beestenmarkt is het bijzonder druk op donderdagavond. Mede dankzij een fantastische tussenstand van bijna 2 miljoen euro hangt de sfeer er ook leuk bij.

Of de eindstand zaterdagavond een record zal zijn, is nog even afwachten. Aan de verkoop van merchandise zal het zeker niet liggen. Ook daar is het dringen.

De horeca rond het huis doet goede zaken, en de vuilnisbakken puilen uit. Het goede nieuws: de collectebussen op het plein worden vaker geleegd dan de afvalcontainers.

En horeca zit er rond de Beestenmarkt voldoende. De hele week al kijken de noodgedwongen sapvastende dj's uit op onder meer de McDonald's, een pannenkoekenhuis en een Chinees restaurant.

Zo druk als het aan de voorkant van het Glazen Huis is...

...zo rustig is het achter de schermen van dit multimedia-circus.

Nog één nachtje slapen en nog één 'Graveyard Shift', en dan zit Serious Request 2011 erop. Dankzij het enthousiaste publiek wordt deze laatste late dienst tussen 2.00 en 6.00 uur vannacht vast en zeker weer een onvergetelijk feestje.

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Fotoreport en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Het Glazen Huis in Leiden – de Beestenmarkt by night

  1. Johan Koning zegt:

    Ik ben benieuwd hoe het volgend jaar in Enschede zal zijn. In ieder geval zal er dan ook wel ‘bier in groen’ verkocht worden, maar dan van lokale brouwerij ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s