Jason Mraz in Paradiso: feest!

Jason Mraz | Paradiso, Amsterdam | maandag 9 juli 2007
Ondanks een op de loer liggend griepje, toog Tjan gisteravond naar de Amsterdamse poptempel Paradiso om daar de Amerikaanse singersongwriter Jason Mraz aan het werk te zien. Met snotkop en waterige oogjes sloot hij omstreeks halfacht aan in de rij voor de nog dichte deuren aan de Weteringschans. Met zijn 38 jaar was hij nagenoeg de oudste van het braaf wachtende gezelschap, want het publiek van Mraz is – zo bleek vanavond – vooral jong, fris, hip, opgeruimd en welopgevoed. Geen gedrang en geduw, geen onvertogen woord… Opmerkelijk!

Jason Mraz zelf laat zich, kort samengevat, het beste omschrijven als onversneden muzikaliteit met een dandy hoedje op de olijke kop. Alsof het hem totaal geen moeite kostte speelde hij tijdens zijn eerste concert in ons land op zijn akoestische gitaar al groovend de sterren van de hemel en zong hij even gedreven als loepzuiver. En het publiek? Dat zong, tot Mraz’ verbazing, alle toch niet bepaald eenvoudige teksten van a tot z mee. Tijdens zijn amusante aankondigingen hing het aan zijn lippen, en na afloop van elk stuk voor stuk even briljant uitgevoerde track tracteerde het de zanger op een ovationeel en welverdiend applaus. Het concert had al vanaf de eerste tonen de sfeer van een zeer geslaagd feestje, met de vrolijke Mraz in de rol van ceremoniemeester. Zelfs op het tweede balkon stond men in het bomvolle, want in no-time uitverkochte Paradiso op de banken. En Tjan? Ondanks zijn snotkop genoot hij met volle teugen van een meer dan heerlijk concert.
Rapportcijfer: 10

Inmiddels duiken op Youtube alweer de eerste clipjes van dit geweldige concert op. Achtereenvolgens het luidkeels meegezongen ‘The Remedy’, gefilmd vanaf het balkon. Het tweede filmpje (‘Live High’) toont de laatste toegift. Omdat het een nieuw nummer betrof was dit zo ongeveer het enige liedje dat niet uit volle borst werd meegezongen, maar dat wel op een ovationeel applaus kon rekenen.


Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Muziek. Bookmark de permalink .

6 reacties op Jason Mraz in Paradiso: feest!

 1. Robin zegt:

  Het was me het concertje wel idd. We hebben zelf ook genoten. Heb 7 vriendjes en vriendinnetjes fan gemaakt ;) Vooral zn heerlijke zang en enthousiasme deed het goed bij ze. Ook zn geinige grapjes. Foto’s en video gaan we later ook maar op internot knallen.

 2. maarten zegt:

  Ja het was echt geweldig! Leuk feestje en geweldige muziek.. Leuke recensie :)

 3. Karianne zegt:

  He, leuke blog/review! De muziek, de sfeer en the man himself waren inderdaad helemaal geweldig! Grappig om mijn filmpje erbij terug te zien ;).

 4. Mooie filmpjes was duidelijk een goed concert.
  De Steeksleutels van deze week kan ik mij helemaal bij aansluiten.
  Off topic, ik had al het vermoeden dat de gemeent een handje geholpen had zag overal twee weken geleden dezelfde spullen klaar staan, alleen sommigen hebben er zelg nog wat bijgezet vermoed ik.
  Maar is een leuk initiatief.
  Welke boom is van Tjan hahahahah

 5. partner van tjan zegt:

  het was echt een te gek concert. Zo bijzonder: gewoon een mannetje met een gitaartje en het swingt de pan uit! Geweldig. Ook leuk om 2 dagen na dit concert weer filmpjes terug te zien op internet. Ben echter wel bang dat het vrijdag de 13e bij Rotown in Rotterdam een gekkenhuis gaat worden:-(

 6. E-mile zegt:

  Hé Tjan. Griep nog weten te ontlopen? Concert was inderdaad super!! Ook deze eind-dertiger heeft er enorm van genoten!! Leuke recentie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s