Het Glazen Huis in Leiden – nog een paar uurtjes…

Nog een paar uurtjes… Dan laten de drie 3FM-jocks Gerard, Coen en Timur zich zes dagen lang opsluiten in het Glazen Huis op de Leidse Beestenmarkt. Terwijl de duisternis zijn intrede deed, bezocht Tjan het Leidse plein dat de komende week het middelpunt van Nederland zal zijn. De sfeer zat er goed in, her en der werden de laatste voorbereidingen getroffen voor de feestelijke opening van Serious Request 2011, terwijl sommige acties al van start waren gegaan en ook de radio-uitzending vanuit het Glazen Huis al begonnen was. Leiden telt af…

Het wordt langzaam donker in Leiden. De Beestenmarkt stroomt langzaam vol. Links het Glazen Huis, rechts het podium waar Snow Patrol zal optreden.

Het publiek voor het huis staat al klaar, net als de collectantes van het Rode Kruis.

De witte hekken die het Glazen Huis tot vandaag aan het oog onttrokken zijn goeddeels verwijderd, net als het folie op het plexiglas van het huis. Het huis is klaar en wacht op zijn drie bewoners. Tot die tijd zendt 3FM al uit vanuit de geschakelde portakabins.

De brievenbus waardoor naar verwachting honderdduizenden euro's worden gedoneerd aan de actie voor het Rode Kruis. Op naar de 7 miljoen?

Ook het podium waarop Snow Patrol een kort en zo te zien akoestisch optreden zal verzorgen wordt in gereedheid gebracht. De krukken en keyboard-stand staan al klaar.

Twee van de camera's die de opening op Nederland 1 zullen registreren vanavond. De bomen en lantaarnpalen op het plein zijn overigens ingepakt door een grote groep entghousiaste Leidse 'urban knitters'. Ook hieraan is uiteraard een actie voor het goede doel verbonden.

De twee palen van de opvallende lichtornamenten op de Beestenmarkt in hun nieuwe, kleurrijke gebreide jasje.

Achter de schermen staan kratten vol reservemateriaal klaar. De marathon-uitzending die pas op Kerstavond ten einde is mag uiteraard niet stranden door technische problemen.

De 3FM-caravan waarmee Giel Beelen de komende week door het land zal trekken staat aan de achterzijde van het afgezette gebied al klaar.

Prins Pieter Christiaan, die meeloopt met de estafettemarathon 'Meters voor Mama' wordt live op de radio geïnterviewd door Eric Corton en Dominique Verschuuren. De lopers werden om 17.00 uur 'weggeschoten' door Floortje Dessing en zijn inmiddels onderweg.

This One's For Mama... Leiden is er klaar voor!

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Fotoreport en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s