Geluk is een besluit


Soms stuit Tjan in zijn eigen Leiden nog op iets wat hij nooit eerder zag, De slogan van de Sleutelstad luidt dan ook niet voor niets Leiden, stad van ontdekkingen. In de Ruime Consciëntiestraat – en Tjan geeft toe dat hij die straatnaam ook niet direct paraat had – ontdekte hij een immense muurschildering. Het betrof een weergave van de vier seizoenen, en dat dan een metertje of – hoeveel zal het zijn? – vijfentwintig breed. Geluk is een besluit, staat er in het midden van de schildering te lezen. Het op dergelijke wijze laten opleuken van een blinde muur is dat wat Tjan betreft ook.Zoals u hierboven ziet, is de volle breedte van deze weblog niet toereikend om recht te doen aan de flink uit de kluiten gewassen muurschildering. En om misterverstanden te voorkomen: de gehanteerde realistische stijl (Poortvliet meets Bastin meets Jetses) is verre van Tjan's smaak, maar bijzonder is het wel! Daarom hieronder de vier seizoenen nog een keer afzonderlijk. Lente, zomer, herfst en winter – de soundtrack van Antonio Vivaldi moet u er zelf maar even bijdenken.
Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Varia en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Geluk is een besluit

  1. tagrijn zegt:

    Het heeft toch wel wat. Beter dan een kale muur. Het is todch een andere plek dan ik vermoedde. Waar ik de koe op dak zag staan is aan de achterkant van de huizen van de Doezastraat. Wel aan de Ruime Consciëntiestraat dus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s