Irritjant: Laura PausiniHet zaniken en zeuren van die zeikmuis Ieniemienie


Een maffioos die kokhalzend stikt in zijn tortellini


De zwakbegaafde prietpraat van Miss Holland in bikini


Een toespraak van Geert Wilders, Adolf H. of Mussolini


De rochelende motor van een niet startende Mini


Een leeuw die smakkend smikkelt van z’n baas, Toni Boltini


De mening van de straat, of de publieke (blllgh!) opinie


Een snijbrander die losgaat op een nieuwe Lamborghini


Meedogenloze beats onder een suite van Rossini


Een Duits nagesynchroniseerde rolprent van Fellini


En Volendamse zangers (over de gehele linie)…


Nog liever hoor ik deze dingen


Dan het emotieloze zingen


Van… kom, hoe heet ze ook alweer, o ja: Laura Pausini


Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Irritjant, Rijm. Bookmark de permalink .

23 reacties op Irritjant: Laura Pausini

 1. tagrijn zegt:

  En nog erger: de in het Nederlands vertaalde teksten van haar! http://nedtlyrics.nl/laura-pausini
  Is weer een fraai irritjantje!

 2. Volgens mij mag je haar niet.

 3. Tjan zelf zegt:

  @Glibber: Het niet zozeer een kwestie van mogen, maar meer dat ik haar stem vreselijk vind :-)

 4. susi zegt:

  Ik vind Laura toevallig wel een mooie stem hebben en ik vind Laura juist zeer emotioneel.
  En je kan zeggen wat je wil over Laura. Maar ze heeft wel als eerste Italiaanse zangeres het San Siro stadion volgekregen. 70 duizend mensen gekomen voor haar.
  Mensen speciaal gekomen vanuit Japan, Brazilië, Los Angeles. Toch niet gek…
  Die vertalingen die kloppen voor geen meter, dus ja dat is inderdaad irritant.

 5. Tjan zelf zegt:

  @Susi: ieder z’n smaak. Naar de Toppers in de Arena komen meer dan 200.000 mensen kijken, waarmee ik maar wil zeggen dat bezoekersaantallen geen indicatie zijn voor kwaliteit. Ik zag in m’n stats dat er op een Pausini-forum alweer een topic was aangemaakt over dit rijmpje. Een boodschap mijnerzijds voor er weer een onzinnige kruistocht uit die hoek wordt ondernomen: Neem het niet te serieus allemaal, het is maar een rijmpje!

 6. Daniela zegt:

  Tuurlijk..neem het niet te serieus.. Het is maar een rijmpje. SOrry maar heb je dan niets beters te doen dan dit?
  Ik snap dit soort dingen gewoon niet.
  Ja, ik ben fan van Laura. Maar er zijn genoeg artiesten die ik persoonlijk absoluut niet kan uitstaan. Zal ik dan maar allemaal gemene dingen over die personen gaan schrijven? Alleen omdat ik toevallig vind dat ze niet mooi zingen..dat ze verkeerde kleding hebben.. of weet ik wat?
  Waarom zijn er zo veel gemene mensen in de wereld? Laura Pausini is zo’n ontzettend lieve en hardwerkende persoon. Dat niet iedereen haar werk kan waarderen is prima, maar waaraan verdient ze dit?
  Dat geldt niet alleen voor Laura maar voor alle artiesten die worden afgezeikt. Dat iemand toevallig bekend is wil niet zeggen dat je over zo iemand kunt schrijven wat je wil.. ieder mens heeft gevoelens. Zou je zoiets schrijven over bijvoorbeeld een collega van je?
  Ik begrijp gewoon niet waarom mensen dit soort dingen over andere mensen kunnen schrijven.. Artiest zijn of niet, iedereen heeft gevoelens en recht op respect.
  Omdat het over Laura gaat raak je bij mij een gevoelige snaar..maar als het over J Lo zou gaan zou ik er precies zo over denken.
  Als iedereen nou andere mensen zichzelf laat zijn en zich met zijn eigen dingen bezighoudt..zonder commentaar te hebben op anderen. Wat zouden we dan in een liefdevolle wereld kunnen leven.
  Ik snap niet hoe je commentaar kunt hebben op iemand anders, terwijl je zelf zo hard kunt zijn. Ben jij tevreden over jezelf? Vind jezelf een goed persoon?
  Dit is geen begin van een kruistocht of iets om Laura te beschermen, dit is gewoon mijn idee over dit soort berichten in het algemeen.
  Probeer eens iets menselijker te zijn tegenover mensen die niets verkeerd doen.
  En ik vraag me af wat de aanleiding voor het schrijven van dit bericht is?

 7. Daniela zegt:

  Misschien ben ik te gevoelig hoor, maar ik hou gewoon echt niet van dit soort dingen. Laat iedereen z’n ding doen en respecteer elkaars werk, dan is iedereen gelukkig.
  Ik zie de humor niet in van dit soort berichten want je weet dat mensen zo gekwetst kunnen worden.
  Misschien intereseert dat jou niet..dat zal dan wel het verschil tussen jou en mij zijn.
  Ik vraag je niet om niet meer dit soort dingen over Laura te posten want dat moet je lekker zelf weten. Dat niet iedereen fan is van Laura is niet mijn probleem. Maar ik vraag je wel om na te denken over waarom je dit soort dingen schrijft en dat aan mij uit te leggen. Want ik snap dat gewoon écht niet.

 8. Tim zegt:

  Ik vinnut een heel leuk gedichie en ik ben ook fan van Laura. Mag dat ook? Beetje gezeur wel hier, niet alle fans van Laura zijn zo overgevoelig hoor :)

 9. Anoniem zegt:

  Sorry als ik overgevoelig ben, maar iemands gezang met een toespraak van Hitler vergelijken vind ik wel erg aparte humor.

 10. Tessa zegt:

  Iedereen mag een eigen mening hebben zeker weten. Ook over Laura’s zang kunsten… maar om zo ver te gaan dat je liever naar Hitler luisterd.. sorry laat je na kijken jongen want ergens in jou boven kamer zit er echt iets gruwlijk mis.
  Heb gewoon medelijden met je… Dat je op deze manier reacties van mensen wilt uitlokken want het is niet meer en minder dan dat. AANDACHTTREKKERIJ!

 11. Tjan zelf zegt:

  @Tessa en Daniela:
  1. een weblog is bij uitstek een plek voor persoonlijke meningen.
  2. weleens van de stijlfiguren ‘hyperbool’ en ‘ironie’ gehoord?
  3. je persoonlijk gekwetst voelen door kritiek op iemand die je waardeert gaat wel erg ver.
  4. light verse is een genre dat bij voorkeur niet serieus moet worden genomen en dat eerder om vorm dan om inhoud gaat.
  5. 11 rijmwoorden op Pausini is best veel. En dan heb ik bambini, zucchini, interlinie, signorini, waterlinie, Houdini en nog een hele zwik eigennamen nog niet eens gebruikt.

 12. Tessa zegt:

  laura is niet iemand die ik zomaar waardeer. Het is een vriendin van mij… en dat zal jij vast niet begrijpen… maar laura en ik beide weten dat het een feit is.
  Ook Daniela is een vriendin van Laura.. dus zomaar waarderen is het niet…
  Je hebt het over een persoonlijke vriendin van ons

 13. Tessa zegt:

  Daarbij gaat het me in deze niet eens om het feit dat het over laura gaat werkelijk. Vind het knap dat je zo kunt rijmen dat kan ik niet…
  Maar waarom Hilter een vreselijke mens met een goed mens vergelijken dat snap ik gewoon niet

 14. Daniela zegt:

  Dat je al die rijmwoorden op Pausini heb gevonden vind ik errug knap en op je rijmkunst heb ik ook niets aan te merken.
  Ik weet dat een blog bedoelt is om meningen op te zetten..(dat is ook precies wat ik nu aan het doen ben) maar ik hoop dat jij ook begrijpt dat je op verschillende manieren je mening over iets kunt geven.
  Als ik zo’n gedicht lees krijg ik echt een ontzettend rot gevoel..niet alleen omdat het over Laura gaat.
  En wat Tessa schrijft over Laura waarderen is helemaal waar.
  Sowieso is Laura een persoon die bij mij mn allerdiepste emoties omhoog kan halen. Dan is zo’n gedicht echt niet grappig om te lezen. Maar het gaat om de vergelijkingen die je in dit gedicht maakt en je mening..die je heel duidelijk geeft maar niet met argumenten onderbouwt.
  Een gedicht zoals dit kan ik niet als ironisch opvatten.
  Het herinnert mij er alleen maar aan hoe *** de wereld soms is, en hoe sommige mensen zijn.
  Ik wil alleen graagw eten wat de aanleiding voor dit gedicht was en waarom je dit hebt geschreven..waarom je zoiets leuks vindt. Wie weet kan ik het dan begrijpen.
  Ik hoop dat jij kunt begrijpen dat als je echt van iemand houdt..en je iemand niet slechts waardeert, het logisch is dat je je persoonlijk gekwetst voelt.

 15. Tjan zelf zegt:

  @Tessa en Daniela: Ik heb weinig zin om jullie in een vervolg op deze naar ik denk voor niemand leuke discussie nogmaals tegen het hoofd te stoten, want dat heb ik met mijn rijmpje – onbedoeld – blijkbaar al genoeg gedaan. Ik gun, en dat meen ik, elke artiest fans als jullie. Ik denk evenwel dat je het leven, als je je door een – in mijn ogen nog altijd – onschuldig rijmpje al laat kwetsen, bijna niet anders dan als k*t kunt ervaren. Is het een leuk rijmpje? Ik vind van wel, jullie vinden van niet. Zoals jullie de radio harder zetten als er een nummer van Laura Pausini wordt gedraaid, en ik bij voorkeur uit. Een beetje relativeren op z’n tijd kan echt geen kwaad. En – wat mij betreft tot slot – nog even voor de duidelijkheid: in geen geval vergelijk ik de persoon van Laura Pausini met die van Hitler. Zo’n onmens ben ik nou ook weer niet.
  Het staat jullie vrij op deze plek verder te reageren, maar ik heb hier eigenlijk vorige keer al over gezegd wat ik wilde zeggen (de puntjes 1 t/m 5). Dank voor jullie beider bijdragen.

 16. Tessa zegt:

  Iedereen zijn rechten. En je mag en kan zeggen wat jij denkt en vindt. Alleen er zijn grenzen. Je hebt mij in deze zeker niet beledigd. Alleen als je zegt dat je haar niet vergelijkt met Hilter moet ik toch vragen waarom er dan letterlijk in je tekst staat dat je nog liever naar hem een toespraak van hem luisterd… daarmee geef je maar net aan hoe jij zelf denkt over hoe de wereld er misschien wel uit zou moeten zien.
  Het gaat hier totaal niet om Laura voor mij niet in elk geval. Het gaat om de woorden die je gebruikt hebt. Je noemt een naam van iemand die vreselijke dingen gedaan heeft. Waaronder nog steeds mensen lijden. Hoe kun je dat dan doodleuk in je rijmpje zetten.
  Ik vind je rijmpje zeker wel leuk en ook goed gevonden. Maar het steekt gewoon dat die ene naam er in voor komt. Verder is er totaal niets mis mee in mijn ogen.
  Aangezien die naam ook helemaal niet in het rijmpje hoeft te staan om dat het niet rijmt lijkt het mij dat je die best wel had kunnen laten. Maar goed iedereen zijn ding en jij je eigen humor!

 17. Tjan zelf zegt:

  @Tessa: Nog één laatste reactie, en dan hou ik er echt over op. Als iemand zou zeggen: ‘Ik heb een hekel aan boodschappen doen, ik ben nog liever dood’, meent hij dat dan, denk je? Nee, dan gebruikt hij een overdrijving om aan te geven dat hij een hekel heeft aan boodschappen doen. Precies die in cabaret en light verse veelgebruikte constructie ligt ten grondslag aan dit gedichtje. Zoals je uit de formulering uit het voorbeeld niet kan en mag concluderen dat de man in kwestie levensmoe zou zijn, geeft dit gedichtje geenszins aan hoe mijn wereldbeeld eruit ziet, maar slechts dat ik niet van Laura Pausini’s manier van zingen hou, niet meer en niet minder dan dat.

 18. audry zegt:

  Ja IEDER liedje dat je vertaald van een andere taal naar het nederlands heeft een rare tekst hoor. HAd je nog niet door zeker? lomperik

 19. Tjan zelf zegt:

  @Audry: Ik heb het niet over vertalingen gehad, dus ik heb werkelijk geen flauw idee waar je het over hebt. Behalve een tamelijk onbeleefde, maak je met je reactie dus ook nog eens een niet al te slimme indruk. Maar goed, dat doe je zelf.

 20. Daniela zegt:

  Audry doelt op de eerste reactie hier van tagrijn.. en ze heeft gelijk. Als je een nummer uit het Engels vertaalt naar het Nederlands klinkt dat vaak ook verschrikkelijk.
  Ik weet hier verder niets meer over te zeggen, hoe ik hierover denk is nu wel duidelijk en wij zullen het denk ik niet meer eens worden.

 21. deborah zegt:

  ik vind laura pausini cooooooooooooooooolllll wie da ni vind die is sttttttoooom!!!!

 22. deborah zegt:

  al wie zegt da laura pausini stom is zijn ale scheldwoorden samen!!!

 23. Thomas K zegt:

  Dit soort rijmend geventileerde woedes vind ik best appetijtelijk. Schitterende vondsten !
  Meer van dat, maar goed doseren, vind ik. Laat poëtische en speelse kracht spreken, eerder dan krachtpatserij en macht (met ‘gezeik’, etc.).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s