Het rode brommertje

Weet u wat de kernwaarden van de Nederlandse rechtstaat zijn? Nee, daar was Tjan al bang voor. Omdat u dat niet weet, heeft minister Hirsch Ballin van Justitie een commissie in het leven geroepen die moet gaan onderzoeken hoe deze kernwaarden aan het Nederlandse volk kunnen worden uitgelegd. Want onwetendheid, zo luidt de veronderstelling van de minister, veroorzaakt een tanend vertrouwen in onze rechtstaat.

Volgens Tjan is het allemaal veel simpeler, en begint het herwinnen van vertrouwen met de handhaving van wetten en regels. En dan óók op het Binnenhof, waar, zoals blijkt uit onderstaande foto’s, een op het oog toch simpel en glashelder geformuleerd verbod met voeten wordt getreden…
</center

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Fotoreport. Bookmark de permalink .

2 reacties op Het rode brommertje

  1. tagrijn zegt:

    Verboden in en rond het Binnenhof blijken zeer betrekkelijk. Een paar weken geleden was ik in de soos van Nieuwspoort om met een paar mensen te lunchen. Op alle tafeltjes stonden asbakken, die her en der ook werden gebruikt. Maar er hing wel een klein bordje dat roken niet mocht. Ik aarzelde dus met mijn sigaartje en informeerde bij de man die ons bediende. ‘Natuurlijk mag u roken’, zei hij, ‘dat bordje geldt alleen als het heel druk is.’ Maar wie maakt nou objectief uit wat ‘druk’ is?

  2. Meneer weet misschien niet dat een brommer ook een rijwiel is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s