Hieperdepiep!

Tjan is jarig vandaag. 41… Dat is het kleinste Sophie-Germainpriemgetal dat een Cunninghamketting van de eerste soort van drie termen start, zo leerde Wikipedia hem. Dus… Daarnaast is 41 ook nog eens de som van 42 + 52 én de som van de eerste zes priemgetallen. Zo hé… 41 schijnt bovendien een geheimzinnige maar belangrijke rol te spelen in het werk van Johann Sebastian Bach (speel zijn passionen maar eens achteruit af!). En tenslotte is 41 het getal dat bedoeld wordt in de zegswijze ‘het gaat op z’n elfendertigst’. Als Tjan’s komende levensjaar dus niet bijzonder wordt, dan weet hij het ook niet meer!

Wie jarig is trakteert. Op mini-tompoezen, dit keer. U moet ze nog wel even zelf in elkaar zetten. Wie liever een full size tompoes wenst, klikke hier.


Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Varia en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Hieperdepiep!

  1. Patrick zegt:

    Gefeliciteerd!

  2. Johan zegt:

    Grijns, ik heb de tompouce toch liever in real life. Aangezien ik in ’t weekend minder tot niet achter de PC zit, had ik nog geen gelegenheid gehad om je te feliciteren. Bij deze dus: gefeliciteerd!

  3. Jaco zegt:

    Ook hier een felicitatie met terugwerkende kracht. Ik sla de kartonnen tompoes even beleefd af, maar geniet ter ere van je verjaardag van mijn herinnering aan de uitstekende tompoes van bakkerij Kallenberg aan de Lammenschansweg, enige dagen terug :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s