Tjan at work

Begin dit jaar verhuisde het bedrijfje waar Tjan werkt vanuit het stadshart van Leiden naar de minder tot de verbeelding sprekende dorpskern van Oegstgeest. Dagelijks een half uur heen en een half uur terug lopen bleek niet verkeerd voor de conditie, en op de kantooretage waar een bescheiden ruimte werd betrokken was het een drukke en gezellige boel.

Tot voor kort sleet Tjan er zijn werkdagen in een soort midget-squashhokje – een uit de kluiten gewassen aquarium waar ternauwernood twee bureaus in kunnen staan (zie inzet). Maar er waren vooruitzichten: tegen de tijd dat begin 2010 het huurcontract in Leiden was uitgediend, zou het snel groeiende online marketingbureau dat met een man of twintig drie units bezette verhuizen, en zou het kantoor van Tjan doorschuiven naar de mooiste ruimte van de verdieping.

Het liep anders. Noodgedwongen veranderde het bedrijf waar Tjan werkt van onder- in hoofdhuurder en niet veel later ging het genoemde e-commercebedrijf failliet. Het werd stil op de verdieping, financieel was het een flinke tegenvaller, maar het bood wel de mogelijkheid het kantoor aan de voorzijde van het pand veel eerder dan gepland te betrekken.

Een nieuw behangetje, een schilder over de vloer, kabels trekken… Intussen zit Tjan op zijn nieuwe plek. De afgelopen week was de eerste volledige werkweek vanuit de nieuwe, riante ruimte. Met de installatie van een krachtige airco is het helemaal een paradijsje geworden. Ruim, licht en met uitzicht. Vandaag, op Tjan zijn vrije dag, wat foto’s van de plek waar hij maandag weer aanschuift.


Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Varia. Bookmark de permalink .

6 reacties op Tjan at work

 1. Johan zegt:

  Mooi kantoor, hoor!
  Maar… wel een windmachine (ventilator), als er ook een airco is?

 2. Johan zegt:

  Of zijn de foto’s genomen vóórdat Willem zijn werk voltooide?

 3. Tjan zelf zegt:

  @Johan: De foto’s zijn van nadat Willem de airco had geïnstalleerd, maar de fan staat er nog van vorige week. Die kan inderdaad wel weg nu. Ga ik maandag gelijk doen :-)

 4. Andre zegt:

  Ziet er strak uit.. wel een leuk kantoortje voor Paxz eigenlijk.. Zin om binnenkort Almere als werkplek te hebben?

 5. Judith zegt:

  Zo, dat ziet er goed uit!
  Kan hier alleen maar jaloers naar kijken. Aangezien mijn werkgever al jarenlang structureel en niet echt op te lossen ruimtegebrek heeft, zitten wij er een stuk minder riant bij…

 6. Jaco zegt:

  Enige jaloezie kan ik niet onderdrukken. Vanaf september werk ik bij ons op de slaapkamer, en vooral in de zomer is dat geen sinecure. Een airco zou misschien geen overbodige luxe zijn :)
  Maar ’n puik kantoor heb je daar, geniet ervan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s