Vijf op een rij


Pal naast het Centraal Station wordt er in Leiden al maandenlang van vroeg tot laat en met man en macht gewerkt aan een nieuw gebouw voor verzekeraar Achmea. Op bovenstaande foto werkte men nog aan de tweede liftschacht, inmiddels nadert de vijfde (en laatste) toren haar voltooiing. Voor de duidelijkheid: hier wordt dus nog een gebouw omheen gebouwd, en dat dreigt op z’n zachtst gezegd nogal kolossaal te worden.

Op de volgende foto’s is te zien hoe gezichtsbepalend de nieuwbouw op verschillende plekken in de stad uit dreigt te pakken. ‘Goodbye Blue Sky,’ zong Pink Floyd ooit in The Wall. En ja, een muur, daarmee kun je het kantoor in aanbouw, ongeacht de invulling ervan, op voorhand al vergelijken…
Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Foto's en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Vijf op een rij

 1. Je haalt me niet de woorden maar de log uit de mond hahahahah.
  Ik wilde toevallig eerdaags ook de liftschachten eens op de foto zetten.
  Heb nog foto’s van de bouw van de eerste schacht en de opbouw van de hijskranen.
  Maar wat wordt het groots he.

 2. tagrijn zegt:

  Interessant log, niet alleen door je foto’s en tekst, maar mede door je links. De reacties bij Skyscrapercity zijn vernietigend. Het meest opvallende is dat men zich ergert aan de laagbouw. Waarom durft men in Leiden niet de hoogte in? Terwijl men precies een halve eeuw geleden tienhoog nog een ‘torenflat’ noemde!

 3. Jaco zegt:

  Mij spreken ze wel aan, de vijf betonnen torens die er nu staan: mooie onthechting. Het eindresultaat wacht ik nog even af, ik vrees wel voor een nog sterkere windtunnel voor fietsers die de Schipholweg al is.
  Inderdaad interessante links, ik vraag mij alleen af waarom Achmea met Station Bijlmer/Arena koketteert op haar website. Zet dan wat ontwerptekeningen of foto’s van je eigen gebouwen online.

 4. Johan zegt:

  Als Achmea er nu eerst eens voor zorgt dat ze haar klanten goed van dienst is, dan mag ze van mij ook zo’n spuuglelijk gebouw neerzetten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s