Kattenkak (deel 2)

Vorige week verklapte Tjan al op deze blog dat het kwistig strooien met witte peper (een van) de katten in zijn straatje er niet van had weerhouden onder het bankje voor zijn huis te poepen. Een tweede van internet geplukte remedie, koffiedrab, was daarop het volgende experiment. En dat begon hoopvol: dat wil zeggen, op dag 1 lag er juist géén hoop onder het bankje. Maar de volgende dag was het weer raak. So far for the coffeedrab? Nee, want dit middeltje zou, anders dan de pepervariant, een lange-termijnoplossing moeten zijn, zo had Tjan gelezen.

Kat komt aanlopen, ziet de koffiedrab, maar denkt: Nou en? Hij gaat zitten en doet zijn behoefte. Lucht dat even op! Maar dan begint, als hij zichzelf begint schoon te likken, de post-sanitaire depressie. Katverdamme, denk hij dan. What the fuck is dit?! Om de betreffende poepplek vervolgens verder links te laten liggen. De theorie is mooi, te meer hij in de praktijk leek te kloppen: na die ene hoop bleef het een paar dagen hoopgevend schoon onder het bankje van Tjan en partner. Op de koffiedrab na dan. Maar gisteren was het weer raak.

Tjan hoopt nog altijd dat de drab-methode er één is van de lange adem (zij het met neus dicht). Blijkt dat uiteindelijk niet zo te zijn, dan gaat hij touwtjes spannen om van het territorium onder het bankje een soort nocatsland te maken. Wordt vervolgd dus…

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Varia en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op Kattenkak (deel 2)

 1. tagrijn zegt:

  Touwtjes spannen! Dat lijkt me inderdaad een perfecte oplossing. Of kippengaas. In ieder geval beter dan die koffiedrab. Daar kan je niet tegenop drinken.

 2. Jaco zegt:

  Schrikdraad misschien?

 3. Anoniem zegt:

  Ik ben blij dat je ter lering ende vermaak laat zien dat onze Willem het beter doet!
  Maar vervelend blijft het. Ik zou toch eens op zoek gaan naar zo’n flesje; bij ons heeft het destijds in het grint goed gewerkt. Dog- and catfree, heette het meen ik.

 4. ellen zegt:

  toch maar schoonmaakazijn proberen?

 5. Johan zegt:

  Katverdamme? Seth Gaaikema zou het bedacht kunnen hebben…

 6. Tjan zelf zegt:

  @Jacolien: Verdomd, die kat op de wc is inderdaad precies Willem! :-)

 7. Niklas zegt:

  Nee hoor, Willem is ZWART!!!
  Maar is het ook een idee om een handige knutselaar een catdetector te laten maken, die bij het te dicht naderen van de schijtkat het geluid van een afgrijselijk blazende kat reproduceert? Volgens mij is dat veel effectiever!

 8. Tjan zelf zegt:

  @Niklas: Iets zegt me dat jouw suggestie weliswaar effectief zou kunnen zijn, maar niet de meest praktische oplossing is. Enne, blijkbaar zijn er – zoals er meer hondjes Fikkie heten – ook meer katjes die Willem heten…
  @Johan: Sinds zijn optreden bij DWDD zit de meester weer in mijn systeem en tieren de woordspelingen welig. Ik hoop binnenkort mee te kunnen liften met een recensente om zijn comeback-voorstelling te zien – want om er nou een kaartje voor te kopen, dat gaat me net iets te ver ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s