Katje Schuurman flink afgevallen

De omvang van de Gouden Gids, met Katja Schuurman als verleidelijke covergirl,  is in een jaar tijd gehalveerd. Even vroeg Tjan zich af of er in de Leidse regio ondanks de aantrekkende economie dan zoveel bedrijven op de fles waren gegaan, maar dat leek toch niet het geval te zijn. Ook de layout van de Gouden Gids was niet gewijzigd. Nee, het experiment om ook particulieren in de gids op te nemen om daarmee te pogen de Telefoongids van de KPN naar de kroon te steken, is met de nieuwe, onlangs verspreide editie van de Gouden Gids beëindigd.

De vraag is ook of een dergelijke papierverslindende gids sowieso nog wel van deze tijd is. In huize Tjan is de Telefoongids de laatste jaren niet (dus ook niet af en toe, maar echt nooit) geraadpleegd: Tjan heeft zichzelf noch zijn partner er ooit op betrapt eerst eens door de Gouden Gids te lopen. Ja, op internet – als we tenminste niet via Google de middenstander van onze keuze hadden weten op te sporen.

De half zo dikke Katja is dus zeer waarschijnlijk bezig met haar laatste stuiptrekkingen. En ook de op de cover aangekondigde ‘advocatenspecial’ zal de Gouden Gids niet kunnen redden. Zeker niet als deze special niet veel meer om het lijft blijkt te hebben dan een toegevoegd paars balkje op de pagina’s waar de advocaten van de regio zich verzameld hebben.

Uit de oude doos, bij wijze van zwanenzang, nog een rijmpje dat in de tijd dat er nog wél particuliere nummers in de Gouden Gids stonden al eens op deze site te vinden was…


DE GOUDEN GIDS

Vanaf de cover keek Katja me aan
Dus had ik hoop, maar die moet ik nu laten varen
Er blijken te veel nummers in te staan:
Hoe ik ook zoek, nergens stuit ik op het hare

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Varia. Bookmark de permalink .

3 reacties op Katje Schuurman flink afgevallen

 1. Ik bekijk zowel het telefoonboek als de gouden gids twee keer per jaar.
  Als hij binnenkomt dan haal ik de oude uit de lectuurmand en zet de nieuwe erin, dat zijn de enige keren dat ik ze zie en in handen heb.
  En dan die vertegenwoordigers maar bellen naar de zaak of we er niet in willen adverteren.
  Pech stel me zelf als graadmeter van de gemiddelde burger hahahahhhah

 2. Johan zegt:

  Tja, de GG en de TG zijn ook hier in huize Le Roy haast volledig niet gebruikt, de afgelopen jaren. Tóch bewaar ik ze altijd keurig een jaar.

 3. Gadisa zegt:

  hier nog 1 … telefoonboek en de gouden gids, als er een nieuwe op de mat ligt gaat de oude de deur uit en de nieuwe in de la, maar gebruiken? nee dus …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s