Abstracte collages

Weet u het nog? Tjan fotografeert zich met zijn smartphone helemaal suf, maakt daar dan op zijn telefoon collages van en gooit zijn kiekjes (want dat zijn het toch) daarna weer weg. Met die collages deed hij doorgaans verder ook niet veel, tot hij bedacht dat hij zijn persoonlijke souvenirtjes ook op zijn persoonlijke weblog kon publiceren. Zoals deze serie collages, waarin het Haags Gemeentemuseum al goed vertegenwoordigd was.

In deze blog staat opnieuw een expositie in dit museum centraal. Boven aan deze bijdrage ziet u het gereedschap van de Spaanse abstracte kunstenaar Julio González (1876-1942), die in deze fraaie tentoonstelling de hoofdrol voor zich opeist. En dat terwijl er toch ook zo’n 20 werken van Pablo Picasso te zien zijn… González en Picasso waren vrienden, werkten samen en beïnvloedden elkaar. En dat komt in de tentoonstelling González, Picasso en vrienden overduidelijk tot uiting, zoals de (even tellen…) 16 foto’s in onderstaande twee collages ongetwijfeld aantonen. Zeer de moeite waard en nog te zien tot  (even zoeken…) 2 april 2018. U heeft dus nog even!

Tjan maakte de foto’s met zijn Huawei P8 Lite en de collages met de gratis Android-app Pixlr op diezelfde smartphone. Met excuses voor de door LED-verlichting veroorzaakte banen in enkele van de foto’s.

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Foto's en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s