Lucky shot

Look Twice - Witha AmkreutzAfgelopen weekend verbleven Tjan en partner in het Abdijhotel Rolduc in Kerkrade. In dit prachtige en uitgestrekte complex, op de grens met Duitsland, was een festival met klassieke muziek aan de gang. Daar kwamen we niet voor, maar de klanken die van vroeg tot laat door de gangen zwierven en waarvan flarden tot in de de wijngaard te horen waren, gaven ons verblijf wel iets extra’s. De schone kunsten hingen hier letterlijk in de lucht.

In een aantal gangen was een expositie aan de gang, waarvan het werk Look twice van de Limburgse kunstenares Witha Amkreutz Tjan’s aandacht trok. Vlak voor hij met zijn smartphone de foto linksboven nam, had hij, zo bleek later, per ongeluk al een foto gemaakt, die hij op de een of andere manier zo intrigerend vindt, dat hij dit Lucky shot in dit blogje graag met zijn lezers deelt. ‘Accidental Art’ op een foto die de sfeer die in de vroegere abdij hing verrassend goed vangt, die ook nog eens past bij het schilderij van Amkreutz en die in het jaar van De Stijl subtiele beïnvloeding door deze stroming verraadt. Ja ja, over kunst is het heel makkelijk lulkoek verkopen.

Lucky shot - Tjan

Later die avond zou dezelfde kloostergang zélf in kunst veranderen, toen een laagstaande zon de schaduwen van de bomen op de binnenplaats meedogenloos over de aan de wand geëxposeerde werken projecteerde. En dat resulteerde dan weer in de foto hieronder.

Kloostergang - Tjan

Update 30 november 2017 – Dit verhaal zou een paar maanden later
nog een verrassend vervolg krijgen. Lees hier hoe het schilderij
boven de eettafel van Tjan terecht kwam…

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Foto's, Vakantie en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s