Dé trap en de wederopbouw van een weblog

Vandaag was Tjan weer eens in Rotterdam, en dat voelt altijd als thuiskomen – hoe veel er en hoe snel alles ook verandert in de Maasstad. Als hij zou moeten kiezen tussen 010 en 020, zou de keuze eenvoudig zijn. Maar dat hoeft niet, want in Leiden woont Tjan precies tussen de hoofdstad en de enige echte stad van Nederland in.

Toen hij vandaag het fantastische station Rotterdam Centraal verliet, zag hij hem meteen: dé trap. Dit immense tijdelijke bouwwerk verschaft toegang tot het dak van het Groothandelsgebouw, ooit het fiere symbool van de wederopbouw van de stad. De foto’s maakte Tjan met zijn telefoon, net als de collages. En ja, die telefoon is ook de reden dat hij nog maar zelden zijn camera meeneemt en ook nog maar heel sporadisch achter zijn pc kruipt. Deze weblog ligt dus danig op zijn gat. Misschien dat deze bijdrage een eerste van een nieuwe reeks is – als het begin van een soort wederopbouw. Misschien ook niet…

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Foto's en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s