Post van Fokke en Sukke!

Dat was leuk thuiskomen vannacht! Tussen de bergen reclame en huis-aan-huiskrantjes die tien dagen vakantie nu eenmaal opleveren zonder Nee/Nee-sticker op je brievenbus, vond Tjan een envelop uit Nieuwegein, met daarin het gesigneerde en gedateerde origineel van een heuse Fokke & Sukke-cartoon.

Margaret Thatcher was nog niet koud overleden, of de drie geestelijk vaders van eend Fokke en kanarie Sukke hadden hun Twitter-followers opgeroepen een tekst te bedenken bij een tekening van de Iron Lady voor de hemelpoort. Tjan deed een duit in het zakje en de volgende dag stond ‘zijn’ stripje in de krant, met als ondertekening RGvTT: Reid, Geleijnse & Van Tol én Tjan.

Niet alleen de thuiskomst, maar ook het vertrek naar Egypte was trouwens al luister bijgezet door de gevederde striphelden. Want vlak voor Tjan zijn telefoon in flight mode zette, las hij in een mention van de makers van Fokke & Sukke dat zijn Thatcher-grap zelfs in het Italiaans was vertaald!

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Varia en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s