Pak je gemak

‘Ik kom een pakje ophalen.’

Het is misschien geen bijzonder goede openingszin, maar wel verdomd effectief als je op internet een bestelling hebt geplaatst en PostNL je via Track & Trace te kennen heeft gegeven dat je de zending bij het ‘PakjeGemak’-afhaalpunt van je keuze kunt afhalen. Ik pakte mijn gemak bij een filiaal van Jumbo, op de route van het station van Leiden naar mijn huis.

Het meisje van de Jumbo draaide zich nadat ik mijn naam had genoemd met zichtbare tegenzin om om mijn pakje te – nou ja, je zou het ‘zoeken’ kunnen noemen. Maar als je het meisje van de Jumbo had verteld dat er ergens tussen de pakjes een briefje van 100 euro lag dat ze mocht houden als ze het vond, had dat een totaal ander plaatje opgeleverd.

‘Ik kan het niet vinden,’ zei ze, mij net iets te snel.

‘Het moet hier zijn, volgens Track & Trace…’ Op de een of andere manier had ik direct in de gaten dat dit nergens toe zou leiden. En dan had ik er nog niet eens rekening mee gehouden dat de collega van het meisje van de Jumbo zich ermee zou bemoeien.

‘U hoort toch wat ze zegt? Het is er nog niet.’

‘Ik hoorde wat ze zei, ze zei dat ze het niet kan vinden – dat is iets anders.’

‘Ik heb gezocht, en het is er nog niet,’ vatte het meisje van de Jumbo haar lezing van het voorafgaande tamelijk treffend samen.

‘Dus,’ beaamde de collega van het meisje ferm.

‘Dus wat?’ moedigde ik haar aan een poging te wagen de zin die ze zojuist begonnen was tot een fatsoenlijk einde te brengen.

‘Ja, morgen dan, hè? Goedenavond.’

Met deze uiterst teleurstellende opeenvolging van woorden was de kous af. Te meer omdat dat ‘goedenavond’ niet voor mij was bestemd, maar voor de dame die achter me stond. Mijn beurt was voorbij. Ik bestond niet meer, zoals ook mijn pakje er niet was. ‘Morgen-dan-hè’ mag ik het nog eens komen proberen.

Iemand een goede suggestie voor een openingszin?

(wordt vervolgd)

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Varia en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s