De Varavrouw

Toen Tjan onlangs een beetje door de VARAgids bladerde en het hem zowaar eens lukte zich niet teveel aan de geforceerde woordspelingen in de koppen te storen, viel ze hem plots op. De Varavrouw. Gekleed in het zwart, de handen parmantig in de zij en vooral niet in de lens kijkend.

Hierboven ziet u een collage van de foto’s die de columns vergezelden van Claudia de Breij (cabaretière en precentatrice), Dieuwke Wynia (hoofdredacteur van De Wereld Draait Door) en Cécile Koekkoek (hoofdredacteur van de VARAgids). Ongetwijfeld is het de bedoeling dat de vrouwen een krachtige en zelfstandige indruk maken. Pontificale powerladies, die het ogenschijnlijk niet bezwaarlijk vinden arrogant en afstandelijk gevonden te worden, en die van verschilligheid zo te zien eventjes helemaal niets willen weten.

Maar als je de drie op een rijtje plaatst – zoals Tjan hierboven deed – krijgt het iets geforceerds, potsierlijks en zelfs aandoenlijks. Claudia, Dieuwke en Cécile doen onafhankelijk van elkaar zo braaf wat de fotograaf van hen verlangt, dat de gehoorzaamheid en de wil om te pleasen er welhaast vanaf druipt. Van vrouwen die weten wat ze willen, veranderen ze langzaam in vrouwen die er hooguit blijk van geven dondersgoed te weten wat de fotograaf van ze wil. Tjan hoopt nu toch zo dat die fotograaf een vrouw was…

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Varia en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op De Varavrouw

  1. Inderdaad alle drie dezelfde stijl van poseren kan geen toeval zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s