Streepjescode

Een mooie winterse foto. Leiden in de sneeuw, met een voorzichtig zonnetje, een fabriekspijp die rook uitblaast en in de verte de koepel van de Marekerk. En met twee bruggetjes…

Opeens waren ze er deze zomer, op een steenworp van Tjan’s huis: twee speels glooiende fietsbruggetjes met leuningen die bestaan uit dicht op elkaar geplaatste zwarte, metalen paaltjes. 152 per kant, 304 per brug en 608 in totaal. Vandaag deed Tjan wat hij al langer van plan was: hij ging op zoek naar een verrassende manier om de twee bruggen met zijn camera vast te leggen – het contrast, de golfbewegingen, het lijnenspel. Hierbij wilde hij gebruik maken van het winterse wit van de sneeuw. Om het contrast tussen zwart en wit te optimaliseren, heeft hij de zoals te verwachten was behoorlijk abstract uitgevallen foto’s zwart-wit gemaakt. Als in een streepjescode. Wilt u ze scannen? U vindt ze hieronder.


 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Foto's en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Streepjescode

  1. Johan Koning zegt:

    Schoon, hoewel niet streeploos ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s