Circus is in town!

Wilde dieren in het circus… Je kunt en moet er misschien ook wel van alles van vinden – en als het regeerakkoord tussen VVD en PvdA tot uitvoer wordt gebracht, valt binnen de kortste keren het doek voor circusacts met tijgers en olifanten. Dat neemt niet weg dat Tjan het niet kon laten op fotosafari te gaan toen Circus Belly uit Wenen de tenten opsloeg op een paar honderd meter van zijn huis. Tijdens de voorstelling stuitte hij op een heuse dierentuin, midden in de stad.

Van een afstandje ziet het compacte circusterrein op de Leidse Molenwerf er rustig uit. Maar in de tent waren op het moment dat Tjan deze foto nam de oe’s en ah’s niet van de lucht. Ook rond de tent van het Weense Circus Belly was er veel te zien. Gewapend met zijn camera maakte Tjan tijdens de voorstelling een rondje achter de schermen.

Op een veldje aan de Rijnsburgersingel wachtten deze kamelen ogenschijnlijk geduldig op hun beurt.

Het ‘slappe koord’ dat rond het veldje was gespannen, vormde voor de dieren nauwelijks een belemmering. Regelmatig nam er eentje de benen om zich temidden van het verkeer te begeven. De medewerkers van het circus hadden er de handen vol aan.

Gehuld in zijn lolbroek en zijn grapjas heeft deze clown er duidelijk zin in.

Een van de Siberische tijgers van Circus Belly knapt nog even een uiltje voordat hij in de tent voor spanning en sensatie mag zorgen.

Dit welpje treedt nog niet op, maar samen met zijn twee broertjes (of zusjes) maakte het diertje in zijn (of haar) hok de meest vertederende capriolen.

Showtime voor de olifanten. Over het fietspad en vergezeld door Smoking Smiley de rokende clown (zo heet hij niet echt) wandelt het immense dier op zijn gemakje naar de artiesteningang.

Artis-tiekerige giraffenfoto (1).

Artis-tiekerige giraffenfoto (2). De giraf gaf aan dat hij het allemaal wel leuk en aardig vond, dat gedoe met reflectie en tegenlicht, maar dat hij het op prijs zou stellen als hij ook herkenbaar zou worden gefotografeerd. ‘Een portretje of zo…’

Et voila…

Met deze lama sluit Tjan deze fotoserie af. Op het moment dat hij deze blog publiceert, wordt de boel na acht voorstellingen weer afgebroken en gaat het hele circus weer op reis naar de volgende stad.

In februari 2011 maakte een team van de lokale omroep in Alphen aan den Rijn een reportage achter de schermen van Circus Belly. Verschillende van de hierboven afgebeelde dieren spelen in deze documentaire een rol.

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Fotoreport en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Circus is in town!

  1. Jaco zegt:

    Mooie serie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s