C3 amuseert opnieuw

C3 (Mike Boddé, Jelka van Houten & Onno Innemee) | Wil je in ons groepje? | Leidse Schouwburg, Leiden | vrijdag 1 juni 2012
Zo’n vier jaar geleden woonde Tjan de voorstelling 3D van C3 bij (rencensie). Toen lieten Mike Boddé en Onno Innemee zich vergezellen door de wat wereldvreemde taalvirtuoos Kees Torn. In Wil je in ons groepje is de plek van Torn, die onlangs afscheid nam als optredend artiest, ingenomen door Jelka van Houten. Voor het verloop van wat opnieuw een bonte avond blijkt, maakt dit niet zoveel uit: ook het nieuwe programma is een pretentieloze grabbelton van liedjes en sketches, waarin de lach domineert en de muzikaliteit van Boddé de belangrijkste bijrol vervult. Verder ontbreekt elke samenhang en schiet het werkelijk alle kanten op: van een kunstig gecomponeerd verhaal vol onzinwoorden tot vingerballet, en van een Liberg-achtige muziekles over de Goldberg-variaties van Bach tot een hilarisch klaaglied in de stijl van Jeroen van Merwijk: ‘Tennis Is Geen Sport!’.

In de onderlinge plaagstootjes moet behalve Georgina Verbaan (die op het laatste moment afhaakte) met name Onno Innemee het ontgelden. Innemee toont zich opnieuw een gewillige pispaal en krijgt behalve van de lompe Boddé ook van de wél te betalen zus van Carice het onderste uit de zak. Zijn vertolkingen van Kees Torns ‘Cowboylied’ en de zowaar subtiele romantische ballad waarin hij bezingt hoe goed het kersen eten is met hem, verrassen echter. Los van iets minder ‘vette shit’ – een enkele losse flodder die kant noch wal raakt (een interview met een hockeymeisje bijvoorbeeld) en wat sketches die te lang doorzaniken (de Tweede Kamer als schoolplein en de stomvervelende en pointeloze bewieroking van de vakvrouw Simone Kleinsma) – zorgt C3 voor een avondje welhaast ouderwets entertainment, een revue waarin Jelka van Houten niet alleen acterend, maar ook zingend schittert. Want de vette knipoog buiten beschouwing gelaten laat zij in country, fado en jazz wel degelijk horen wat ze kan. Heren, dame, bedankt voor het spelen!
Rapportcijfer: 8-

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Theater en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s