Tjan op Instagram

Het heeft even geduurd, maar anderhalve week geleden verscheen de populaire iPhone-app Instagram dan eindelijk ook in de Android Play Store. Tot vreugde van de Android-gebruikers, maar sommige iPhoners lieten zich van hun kinderachtigste kant zien door wat twee jaar lang hun exclusieve speeltje was geweest per direct te boycotten. Android-users zijn per definitie immers minder hip en creatief dan Apple-adepten, menen zij. Je zult je gevoel voor eigenwaarde toch maar ontlenen aan het mobieltje dat je in je zak hebt zitten. Gelukkig zijn er ook iPhone-users die de miljoenen nieuwe Android-Instagrammers met open armen ontvingen.

Instagram is een app waarmee met de mobiele camera geschoten plaatjes kunnen worden gedeeld, en hoewel er eenvoudig ook via andere sociale media, zoals Twitter en Facebook, geshared kan worden, is Instagram een krachtig netwerk op zich. Zo krachtig dat Facebook er kort na de Android-release 1 miljard dollar voor neertelde.

Het geheime wapen van Instagram is los van de laagdrempeligheid de aanwezigheid van filters, waarmee op zichzelf weinig hemelbestormende plaatjes kunnen worden opgeleukt. Dat levert regelmatig heuse kunstwerkjes op, al blijft een dankzij gebrek aan contrast of compositie nietszeggend plaatje natuurlijk gewoon een nietszeggend plaatje. Hoe sterker de oorspronkelijke foto is, hoe indrukwekkender het uiteindelijke resultaat op Instagram.

Tjan, sinds de digitale camera zijn intrede deed een enthousiast hobbyfotograaf, is ook lekker aan het spelen geslagen met de nieuwe Android-app. Zijn plaatjes, waarvan er zes deze blog illustreren, vindt u hier. Mocht u hem op Instagram willen followen: zijn username daar is tjan_nl.

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Foto's, Varia en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Tjan op Instagram

  1. Jaco zegt:

    Ik had je al gevonden, en aangezien ik dus niet zo’n kinderachtige iphone-gebruiker ben (hoe meer zielen hoe meer vreugd op instagram!), heb ik je dus al toegevoegd. Mooie plaatjes, ik ben benieuwd naar je volgende creaties, ik heb zelf ook weer de smaak te pakken gekregen :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s