Kieskeurig

Bij Tjan prijkt geen NEE/JA of NEE/NEE-sticker op de voordeur. Hij zegt twee keer volmondig JA. Die tweede JA spreekt voor zich: als je zelf wekelijks in een huis-aan-huiskrant schrijft, wil je in elk geval toch je eigen krantje op de mat vinden. De eerste JA, waarin wordt toegestemd in de ontvangst van wekelijks tientallen ongeadresseerde reclamefoldertjes, is misschien minder vanzelfsprekend. Toch bladert Tjan, als hij er tijd voor heeft, die reclame met plezier door. Hij vindt het als kieskeurige en prijsbewuste consument prettig om te weten wat er te koop is. In de wereld in het algemeen, maar in de winkels in zijn stad en regio in het bijzonder.

Het viel Tjan al eerder op, maar nog nooit zo duidelijk als deze week: zoveel is er voor een kieskeurige consument namelijk helemaal niet meer te kiezen. Vaak bepalen producenten wat er in de aanbieding is, en zie je dat dezelfde producten door verschillende aanbieders onder de aandacht worden gebracht. Soms ook blijken winkels wel heel duidelijk tot dezelfde moedermaatschappij te behoren, zoals MyCom, Dixons en Dynabyte. Veel duidelijker dan met onderstaande foto, van drie advertenties voor een ‘Stijlvolle desktop voor het hele gezin’ (zelfs de tekst is identiek), kan Tjan het niet illustreren. In de foldertjes van de drie pc-winkels van deze week vindt u tevens twee Acer-laptops, een Linksys-router van Cisco, Sony e-readers en een externe harde schijf van Seagate – allemaal met dezelfde afbeelding en allemaal voor dezelfde prijs…

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Varia en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s