Voorspelbare vakantie

Vandaag vertrekken Tjan en partner naar Egypte. De koffers zijn gepakt en over een halfuurtje stappen ze op de trein naar Schiphol. Voor een allesbehalve verrassende vakantie, want wie Tjan al langer volgt, weet dat dit niet de eerste keer is dat hij zichzelf in de koude wintermaanden in het land van de farao’s even aan de lader legt. Sterker nog: vanavond rond een uurtje of acht zal hij precies voor de tiende keer inchecken bij hetzelfde hotel in El Gouna, voor een vakantie waarvan het verloop in grote lijnen ook al vaststaat.

’s Ochtends genieten van de uitbundig schijnende zon wanneer je de luiken van de hotelkamer opent, uitgebreid ontbijten (als het even kan op het terras), neerstrijken op een bedje bij het zwembad, aan de lagune of op het Rode Zee-strand, lezen, muziek luisteren, mijmeren, wat voor je uit kijken en af en toe wegdommelen, lunchen, een herhaling van het ochtendprogramma, een wandelingetje, een aperitiefje op het balkon, dineren, een drankje voor het slapengaan, en dan gaan de luiken weer dicht. Nee, spannend is het allemaal niet, dat beaamt Tjan volmondig. Ontspannend des te meer, en daar zijn Tjan en partner na een op verschillende fronten bewogen jaar, en met de uitdagingen die ze de komende maanden te wachten staan erg aan toe.

Tjan ruilt zijn bloglezers en twitterfollowers dus anderhalve week in voor zijn altijd vrolijke Egyptische vrienden Ayman, Othman, Abbas en Malak. Eind volgende week keert hij uitgerust en vol energie weer terug naar het koude Nederland. Ma’asalam!

Het hotel zoals Tjan dat tijdens zijn eerste verblijf in El Gouna in 2003 fotografeerde. In de loop der jaren is er in Egypte, in het in stevig tempo gegroeide El Gouna en in het fijne resort veel veranderd. Wat bleef zijn de Egyptische vriendelijkheid en de zon.

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Vakantie en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Voorspelbare vakantie

  1. Johan Koning zegt:

    Heel veel plezier gewenst!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s