Wie wint The Voice Of Holland?

Vanavond wordt live vanuit Studio 22 de finale van de tweede editie van The Voice Of Holland uitgezonden. Naar verwachting zullen er zo’n vier miljoen Nederlanders afstemmen op RTL4 om te zien hoe Chris Hordijk, Paul Turner, Iris Kroes en Erwin Nyhoff de strijd met elkaar aanbinden in een ongetwijfeld zinderende finale. Wie wordt de opvolger van Ben Saunders?

Wie Tjan op Twitter volgt, weet dat Chris Hordijk (pupil van de coaches Nick & Simon) al sinds diens eerste smaakvolle auditie zijn favoriet is. Hordijk, het broertje van Lisa Lois (die twee jaar geleden X-factor op haar naam schreef), is bescheiden, maar beschikt over een soepele en prachtige stem. Hij zingt muzikaal en is gezegend met een unieke timing. Dat hij vorige week ten koste van publiekslieveling Charly Luske de finale bereikte, verraste Tjan echter zeer. Meestal sneuvelen zijn favorieten, en niet zelden in een vroeg stadium. Hij herinnert zich de namen van onder meer Zosja, Charlene en Alice uit eerdere tv-talentenjachten.

De finalisten van vanavond. Van links naar rechts: Chris, Erwin, Iris en Paul.

In de battles in de aanloop naar de finale van vanavond, werden er al regelmatig appels met peren vergeleken. Dat is vanavond niet anders. De introverte Chris neemt het onder meer op tegen de extraverte Paul Turner, een innemende, aanstekelijk vrolijke maar hyperactieve entertainer, die het – hoewel zijn talenten op dat gebied danig worden onderschat – minder dan Chris moet hebben van zijn stem en zijn muzikaliteit. Iris Kroes, die zichzelf het liefste begeleidt op de harp, heeft los van die harp veel minder dan Paul en Chris een eigen geluid, maar de populariteit die een girl-next-door in dit soort talentenjachten nu eenmaal altijd geniet mag niet worden onderschat. Erwin Nyhoff was ooit de voorman van de Prodigal Sons en heeft er al een leven in de popmuziek opzitten. Van de verfrissende werking die uitging van zijn deelname is inmiddels niet zoveel meer over. Nyhoff is een uitstekende zanger, een goede performer en een sympathieke persoonlijkheid, maar zijn optredens zijn hoewel altijd goed inmiddels ook uiterst voorspelbaar.

En dus… zal Tjan’s favoriet Chris vanavond weleens kunnen gaan winnen. Terecht, wat Tjan betreft, maar ook wel een beetje jammer. Want dat betekent dat hij vanaf vanavond geleefd wordt, dat de snelheid waarmee zijn debuut-cd op de markt komt belangrijker is dan de kwaliteit, dat de producenten van TVOH een dikke vinger in de pap hebben bij de totstandkoming van die cd en dat het dus maar de zeer vraag is of er ruimte is voor de subtiele singersongwriter in Hordijk. Wint Chris Hordijk vanavond niet, dan is dat in Tjan’s ogen allerminst reden om bij de pakken neer te gaan zitten. In de luwte en zonder druk van buitenaf werken aan een cd waar je volledig achter staat, lijkt Tjan voor Chris een veel beter scenario.

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Muziek, Tv en film en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Wie wint The Voice Of Holland?

 1. Johan Koning zegt:

  Ik ben toch bang dat Chris met de eer gaat strijken. Zeker nadat hij zijn zusje – heel slim – heeft ingeschakeld om samen met hem een duet te zingen.

  Hoeft mevrouw Van Dijk tenminste ook niet aan hem te vragen of de familie mee is… #stokpaardje

 2. thfcwoutor zegt:

  Ik ga het morgen pas zien, kan ik wel alle onzin doorspoelen. Maar de spanning zal minder zijn, omdat de uitslag toch al bekend is. Mijn voorspelling is toch Chris op 1, want hij is populairder dan je zou denken. Erwin op drie want Paul gaat hysterisch de tweede plek opeisen. Maar ja het harpmeisje is een outsider, ze kan zomaar de top drie een zetje geven met haar postuur.

  • Johan Koning zegt:

   Meestal is dat ook onze techniek: spoelen. Heb ook nog geen idee of wij het live gaan zien, of semi. Dat laatste geeft inderdaad het voordeel dat ik vakkundig om de bijdragen van de dubbel-W’s (Winston en Wendie) en de reclameblokken heen kan kijken.

   Mijn voorspelling:
   1. Chris
   2. Erwin
   3. Iris
   4. Paul

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s