Het Glazen Huis in Leiden – nog 16 dagen

Over 16 dagen gaat Serious Request 2011 van start. Het Glazen Huis, waarin drie 3FM-dj’s zich in het kader van een geldinzamelingsactie voor het Rode Kruis een volle week laten opsluiten, staat dit jaar in Leiden. Sinds vandaag is dit ook daadwerkelijk het geval. Op de Beestenmarkt zijn de voorbereidingen voor dit multimediaspektakel al enige tijd in volle gang, en vandaag werd het Glazen Huis op zijn plek getakeld. In onderstaand fotoreport kijkt Tjan echter eerst nog even terug hoe de plaats van handeling er exact een week geleden bij lag. Kijkt u mee?

Vorige week werd er met man en macht gewerkt om het water van de Beestenmarkt tijdelijk te dempen. De passantenhaven kwam vol te liggen met pontons.

De oppervlakte van het evenementenplein werd dankzij een imposant drijvend eiland nagenoeg verdubbeld.

Vanaf de Blauwpoortsbrug zag het eiland van pontons er zo uit...

...een week later is vanaf nagenoeg hetzelfde punt te zien dat er op het eiland een soort dependance van het Hilversumse Mediapark verrezen is.

De ene na de andere portakabin wordt op het eiland gehesen, waar langzaam maar zeker een soort drijvende nederzetting ontstaat.

De kratten met de talloze krachtstroomkabels die nodig zijn om het circus tot leven te wekken staan al klaar. Op de achtergrond het Glazen Huis, dat half op de kade, half op het tijdelijke eiland is gepositioneerd.

Het eiland is geheel afgeschermd met hekken. Op pottenkijkers zit men blijkbaar niet te wachten. De opbouwwerkzaamheden voor dit voor Leiden zo belangrijke evenement trekken desondanks veel bekijks.

En dit is hem dan: het Glazen Huis. Over iets meer dan twee weken is dit het kloppende hart en het bruisende middelpunt van Serious Request 2011.

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Fotoreport en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s