Op Twitter duiken ze regelmatig op: zelf verzonnen wijsheden die louter en alleen voor de grap van de hashtag #oudechinesezegswijze worden voorzien. Heel af en toe laat ook Tjan zich verleiden tot zo’n quasi-Chinese tegeltjeswijsheid, waarbij in de meeste gevallen het Chinese restaurant ter inspiratie dient. Tjan nodigt de lezers van zijn weblog van harte uit hun fantasie de vrije loop te laten en de resultaten daarvan in de reacties op deze bijdrage te posten. Kom maar op met die oude Chinese zegswijzen! En voor wie niet begrijpt wat precies de bedoeling is volgt, hieronder ter inspiratie een overzichtje van de ‘wijsheden’ die Tjan eerder op Twitter publiceerde.
Ook de duurste specialiteit heeft gewoon een nummertje
Een diner is pas voorbij als stomende witte doekjes bevlekt zijn en handwarm
In septembel is de l weel in de maand
Doe maar gewoon, want extra speciaal is niets meer dan een gebakken ei erop en een stokje saté ernaast
Nieuwsgierige koks krijgen het luikje op hun neus
Iemand gekookte kip voor saté verkopen
Een diner is pas voorbij als na drie dagen de bodem van de laatste witplastic bak bereikt is (afhaalvariant)
Een goede loempia herkent men niet aan de korst
Van één pinda kan men geen satésaus maken
De weg naar het geluk begint met het verkruimelen van je koekje
Van gekookte wortels is het lastig bloemen snijden
Aan de conserven-lychees herkent men de Chinees
Weinig is zo treurig als oudbakken stukjes kroepoek in een dichtgeknoopt boterhamzakje
Een goede Chinees vindt de hond in de pot.
Neem nooit te veel tjap tjoy op je vork.
Fuck a Pekingduck
Nummertje 4711 hoort naar eau de cologne te smaken.
De soep wordt net zo heet gegeten als hij wordt opgediend.
Laten we elkaar geen mie noemen.
De Chinese muur heeft oren.
De Chinees zelf wordt nooit bezorgd.
Een galante afhaalchinees brengt je ook weer thuis.
Zet eens wat vaker Chinese muurbloempjes op het plastic tafelkleedje
Wie de draak steekt, steekt al gauw zijn buurman.
Hoe beter de kok, hoe heter de wok.
Bij een beetje Chinees is geen lookvelbod.