Nieuw beeld van de Beatles

In 1964 maakte de toen 18-jarige fotograaf Mike Mitchell tijdens de twee eerste concerten van de Beatles in Amerika zo’n 450 foto’s. Van zijn tot dusver nooit vertoonde materiaal gingen gisteren 46 platen in New York onder de hamer. De foto’s brachten 350.000 dollar op, waarvan bovenstaande foto, met de Fab Four op de rug, het topstuk was: 68.500 dollar werd ervoor betaald.

Ook artistiek is het een topstuk, want wat een mooie plaat! Volgens Tjan – niet echt een fotografiekenner – zou deze foto zo maar tussen de stukken in de overzichtstentoonstelling van Anton Corbijn in het Amsterdamse FOAM hebben kunnen hangen: vierkant, weinig grijstinten, een hoge iso-waarde, een opmerkelijke invalshoek… Prachtig!

Overigens worden de geruchten over een Beatles-reünie, tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen van 2012 in Londen, steeds hardnekkiger. Paul McCartney en Ringo Starr , de enige nog levende Beatles, zouden daarbij – exact 50 jaar nadat drummer Ringo zich bij de band voegde – vergezeld worden door de musicerende kinderen van John Lennon en George Harrison. Tjan kijkt ernaar uit!

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Foto's, Muziek en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s