Eurovisie Songfestival 2011 (tweede halve finale)

Ook tijdens de tweede halve finale werden er 19 liedjes vertolkt, waaronder dat van onze eigen 3JS. Opnieuw zat Tjan klaar om op Twitter met het inmiddels traditionele ‘tweetje per liedje’ zijn oordeel te vellen. Het niveau van de inzendingen lag deze tweede avond aanzienlijk hoger dan tijdens de halve finale van dinsdag, maar toch waren het wat Tjan betreft allerminst de beste liedjes die doorgingen. Ook de 3JS moesten met lede ogen toezien hoe de bombastische en op visuele effecten leunende acts het wonnen van muzikaliteit. Het Volendamse trio was gewaarschuwd maar koos ervoor zichzelf te blijven, en dat was niet genoeg voor de finale, of zoals een van de J’s het nogal arrogant samenvatte: ‘Europa was niet klaar voor de 3JS.’ Hieronder weer de twitterberichten van gisteravond, inclusief Tjan’s rapportcijfers. De tweets vet zijn gezet als de betreffende inzending door is naar de finale van zaterdag.

Bosnië: Een overdosis geacteerde blijheid in een soort prozac-hoempa, gezongen door als George Baker klinkende hoem-papa. (6-)

Oostenrijk: Mireille Mathieu-lookalike in Disneyesque aftitelsong met gospelsausje. Te glad en te USA, vind ik, maar ja… (7)

Nederland: Weinig mis mee, behalve dat het lied veel te traag uit de startblokken komt. Goed gezongen door @driejs! (7,5) #3js

België: Hit the road, Sjefke! Leuke witlof-koortjes. Jammer van de even overbodige als bizarre break. (6,5)

Slowakije: Klinkt als de zusjes van The Corrs, maar dan vals en met een monotone drumcomputer eronder. Boemtjak. (5,5)

Oekraïne: Na het eerste refrein hooguit nog een herhalingsoefening. Vlak als een steppe. Is het al bijna afgelopen? (5)

Moldavië: Anarchistisch puntmutsfeestje dat op twee momenten danig inkakt. So Lucky dat het bijna voorbij is… (5) #3ks #kkk

Zweden: Misschien moet je het vaker horen (grapje). Nog stompzinniger kan bijna niet. Nu even Carglass bellen… (5) #sterretje

Cyprus: In het Cypriootje genomen! Traditionele tranentrekker veranderde plots in ruige rocksong. Geen geslaagde combi. (6)

Bulgarije: De zus én de windmachine van Hans Klok. Lekkere, net iets te oppervlakkige maar toch opzwepende rocktrack. (7)

Macedonië: Misschien is deze (pr)oostblok-inzending na een litertje wodka wél te doen. Snel vergeten… #korsakov (5)

Israël: Is dat nou Gretta Duisenberg in ’t koortje? Diva Dana presteert als oud-winnares ondermaats met erg slap deuntje. (5,5)

Slovenië: Spannende opbouw, goede zangeres, matige backings. Jammer van het steenkolenengels. (7)

Roemenië: Even sympathieke als lichtvoetige inzending, met twee benen in de seventies. Ja hoor, best leuk! (7+)

Estland: De coupletten zijn wat mij betreft door naar de finale. Maar het matige refrein zeer zeker niet. (5,5)

Wit-Rusland: Trots Op Belarus (TOB), zoveel is duidelijk, maar verder is het tobbedansen met een Wit-Russisch vlaggetje. (6)

Letland: Waarschijnlijk zijn allereerste zelfgeschreven liedje. Slecht geproduceerd ook nog. Maar het rijmde wel mooi… (5)

Denemarken: De Zingende Scheerkwast wil deze ‘kreesie kreesie world’ verbeteren. Van mij mag hij. Tikje Keltisch, dus leuk! (7)

Ierland: En nog twee Zingende Scheerkwasten, maar wat die precies willen is verre van duidelijk. Weg ermee! (4,5)

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Muziek, Tv en film en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s