Asielzoekers

De deur op een kier zetten, daar is Geert Wilders niet zo van. ‘Libische vluchtelingen en asielzoekers uit andere Arabische landen zijn hier niet welkom, zelfs niet als daar burgeroorlogen uitbreken’ benadrukte de Grote Gedoger in een interview met Spits dus nog maar eens voor alle zekerheid. ‘Gelukszoekers’ zijn in het Nederland van Wilders aan het verkeerde adres en vinden een dichte deur. ‘Hier waak ik,’ staat er op het bordje naast die deur, met daaronder een foto van een vervaarlijk grommend, geblondeerd keffertje. Probeer het eens bij de buren…

Maar ook Nederlanders die in Libië wonen en hebben aangegeven te willen repatriëren naar hun vaderland zien deze wens niet zo maar gehonoreerd. Dat lijkt op het eerste gezicht vreemd, tot je leest welke tamelijk onmogelijk voorwaarde onze landgenoten stellen.

De door de Nederlandse overheid geformuleerde praktische bezwaren lijken Tjan legitiem en het echtpaar zou er waarschijnlijk verstandig aan doen om in Tripoli een asiel te zoeken voor hun dierentuin. Of zou er in de hermetisch gesloten deur van Wilders wel een kattenluikje zitten? Want met een katje op zijn arm blijkt onze wakkere waakhond immers poeslief…

Update 01/03: Het lijkt Wim en Juliette Kouwe en hun honden en katten toch te gaan lukken Libië te verlaten. Tegen betaling van 3500 euro konden ze aan boord gaan van een ferry naar Malta. De Telegraaf meldde eerst dat de dierenvrienden dit kleine eiland al hadden bereikt, maar dat bleek later toch niet het geval. Enige nuance: Juliette is autistisch, en kan daarom geen afstand doen van haar beesten.

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Varia en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s