Oudbouw

In talloze Vinexwijken worden fonkelnieuwe ‘jaren dertig’-woningen gebouwd, de huisjes in Bosrijk (het gloednieuwe vakantiepark van de Efteling) zien eruit alsof ze nog door Anton Pieck zelf ontworpen zijn en ook in Zaandam stuitte Tjan vorige week op bouwactiviteiten die in zekere zin nostalgisch kunnen worden genoemd. Het gebouw in aanbouw dat het meest in het oog sprong, wekte de indruk alsof de Zaanstreek een Christchurchje had gedaan, waarna met behulp van de brokstukken van de traditionele woninkjes een nieuw gebouw in elkaar was geknutseld. Toen Tjan beter keek, zag hij dat het hele stationsgebied een soort attractiepark aan het worden was, met overwegend traditioneel Zaansgroen gekleurde, kunststof façaden. Ook het station zelf bleef niet gespaard. Het was al even groen als de rest, met een grote klok in de gevel en rode, witte en blauwe tulpen langs de trap. De toeristen zullen het prachtig vinden. En Tjan? Die vond het in elk geval de moeite waard om er met zijn gsm een paar plaatjes van te schieten.

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Foto's en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Oudbouw

 1. ton zegt:

  Ik had er over in de kranten gelezen. Lijkt mij leuk om eens langs te lopen voor een eigen kijk.

 2. ikzegje zegt:

  ziet er op de foto’s beter uit dan in het echie

 3. tagrijn zegt:

  Gaan ze nu in de Bijlmer Amsteramse trapgeveltjes op elkaar zetten? De prestatie is hier dat een fotograferende Tjan van deze architectonische kitsch toch nog een mooie fotoreportage kan maken.

 4. Johan Koning zegt:

  En we noemen het Ratjetoe?

 5. Jaco zegt:

  Ik vind het wel een grappig project. Überkitsch natuurlijk en volledig over de top, maar daardoor wel weer leuk. Maar ik zou er voor geen goud dagelijks langs willen lopen, dus ik kan me alle tegengeluiden prima voorstellen. Je reportage is in ieder geval niets mis mee ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s