Ondertussen in Egypte…

In november 2010 werden er in Aswan al verhitte politieke discussies gevoerd. Wachtend op het voetveer over de Nijl bijvoorbeeld.

Niet alleen omdat hij er over tweeënhalve week voor de tiende keer op vakantie hoopt te gaan, maar ook omdat hij het land en de bevolking naar aanleiding van zijn eerdere bezoeken een warm hart toedraagt, volgt Tjan de ontwikkelingen in Egypte op de voet.

Vanochtend om 10.39 uur publiceerde De Telegraaf op zijn website een artikel met de geruststellende kop Geen zorgen over reizen naar Egypte. In het artikel gaf het ministerie van Buitenlandse Zaken aan dat er nog geen sprake was van een negatief reisadvies en verklaarde een woordvoerster van TUI dat toeristen hooguit in Caïro iets van de onlusten zouden kunnen merken. Excursies naar de hoofdstad werden daarom aangepast of in het slechtste geval geschrapt.

Binnen drie kwartier hing de Egyptische vlag er wat De Telegraaf betreft echter totaal anders bij. Reisbranche ongerust over Egypte luidde de nieuwe kop, en in het artikel had de woordvoerster van TUI plaatsgemaakt voor de directeur, die zich wel degelijk bezorgd toonde. Net als de directeur van Corendon en de specialisten van Nile Travel, waar deze week maar liefst 30 tot 40% minder geboekt werd. Opvallend genoeg bleef de url van het artikel dezelfde, en zo kon het gebeuren dat in één scherm zowel de woorden geen zorgen als ongerust vielen te lezen…

Toevallig had Tjan nog een browser met het oorspronkelijke artikel openstaan. Daarom hieronder beide versies, die binnen een periode van een klein uurtje werden gepubliceerd. Zoek de verschillen. Of misschien lastiger: de overeenkomsten…

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Vakantie en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Ondertussen in Egypte…

  1. Jaco zegt:

    Ik zie de ontwikkelingen in Egypte met lede ogen aan. Ben het met je (tweets) eens dat een machtsvacuum helemaal niet zaligmakend hoeft te zijn. Ik zou wel enigszins zenuwachtig zijn om nu af te reizen in die richting, maar vermoed wel dat ook demonstranten het belang van toerisme zullen inzien. Spannende tijden in ieder geval!

  2. Pingback: Even tussendoor (165) - Het kan snel veranderen | WEBLOG Johan Koning (LetterLuck | tekst voor u)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s