De wraak van Raspoetin?

Bobby Farrell in 2009. Als engel...

Vanochtend is Bobby Farrell van Boney M dood aangetroffen in een hotelkamer in St. Petersburg. Hoewel Tjan niet zoveel had met dit uitbundige kwartet en Farrell de zangpartijen van producer Frank Farian slechts playbackte, was Boney M behalve een stukje jeugdsentiment voor hem toch vooral ‘Bobby en de rest’. Want met zijn extravagante danspassen en dito uitdossingen viel Farrell wel op. Meer dan de steeds wisselende zangeressen in elk geval.

Het is zo onderhand gebruikelijk om bij elk overlijden met een complottheorie op de proppen te komen, en nee, ik ga echt niet beweren dat ik Bobby Farrell op zijn eenenzestigste vandaag nog springlevend bij de Digros tussen de schappen zag huppelen. Maar… er is wel iets opmerkelijks aan de dood van Farrell, en dan heb ik het met name over het tijdstip en de plaats van overlijden.

Farrell overleed in de nacht van 29 december in zijn hotel in St. Petersburg. In 1978 had Boney M een grote hit met het nummer ‘Rasputin’, over de monnik, vrijbuiter en intrigant Raspoetin. Deze Raspoetin – net als Farrell vooral omgeven door vrouwen – werd in 1916 op 29 december vermoord in… St. Petersburg (‘Oh… those Russians!’). Zou het… toeval zijn?

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Muziek, Tjan's Tube en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s