Durft u te luisteren naar Tjan?

Luisteren naar Tjan: wie durft?!

Het is zeker niet de beste muziek die Tjan ooit gehoord heeft. Beter gezegd: het klinkt behoorlijk beroerd. Tijdens een robbertje ego-googlen stuitte Tjan in de sectie mp3-downloads van Amazon.com onlangs op de band Tjan. Of op de bandleider Tjan met zijn band Confidencial of Confidential (Amazon maakt er zelfs Confidenctial van). Het project is in nevelen gehuld, want los van de (eventueel) te downloaden mp3’s is er nergens op internet informatie over dit gezelschap te vinden. Tjan weet dus niet eens waar Tjan vandaan komt, maar afgaande op de geheel Portugeestalige plaat Feitiço De Menina en het weliswaar Engelstalige maar met zwaar accent ten gehore gebrachte Top Secret zal het Portugal of – waarschijnlijker nog – Latijns Amerika zijn.

De hoes van Feitiço De Menina toont een letterlijke weergave van de spreekwoordelijke heksenketel, waarin de muzikanten grijnzend hebben plaatsgenomen. En jawel, dergelijke wansmaak hoort u ook terug in de muziek, die goeddeels uit een computer komt. En dan heeft Tjan het nog niet eens over de zang, waaraan veel meer schort dan de reeds opgemerkte belabberde uitspraak van het Engels.

Voor de waaghalzen onder u: op deze pagina van Amazon.com staan maar liefst 24 Tjan-fragmentjes klaar voor een hilarische luisterbeurt. En voor alle zekerheid wil Tjan toch nog even benadrukken dat hij met deze muziek helemaal niets te maken heeft!

Klik hier voor nog drie ‘Tjanderen’

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Muziek en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Durft u te luisteren naar Tjan?

  1. ton zegt:

    Maar hoe zit het nu met de kliniek voor cosmetische geneeskunde, bekend door jarenlange kwalitatief hoogstaande injectable behandelingen en vele andere specialismen?

  2. Jaco zegt:

    Inderdaad geen aanrader, maar natuurlijk wel weer martjant om zo’n naamgenoot te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s