In de rij voor Jochem Myjer

Een lange rij in Leiden Centraal.

Gisteren werd er door 1,6 miljoen televisiekijkers afgestemd op de registratie van Jochem Myjers laatste theaterprogramma De rust zelve, vanmiddag werd op het Centraal Station van Leiden de dvd-registratie van deze voorstelling ten doop gehouden. Er stond een rij tot buiten het stationsgebouw: de belangstelling voor een handtekening van en een foto met Leidenaar Myjer was groot. Stadsgenoot Nico Dijkshoorn sprak een warm woord, waarna de signeersessie kon beginnen.

Nico Dijkshoorn hield het kort. Hij had nu eens geen gedicht voor Jochem Myjer gemaakt, maar sprak de cabaretier uit zijn hoofd toe.

'Wie houdt er nu niet van Jochem Myjer?' vroeg Dijkshoorn zich af. Sinds Myjer de dichter in maart dit jaar interviewde in de Leidse boekhandel Kooyker (klk op deze foto voor een verslag) is er een warme band tussen de twee.

Een bewogen foto van een bewogen momentje...

Tjan was niet de enige fotograaf. Zo te zien wordt er later vandaag ook op Sleutelstad.nl en op Leidseglibber.nl verslag gedaan van deze dvd-presentatie.

Is Jochem Myjer in het theater nogal een druktemaker, tijdens de signeersessie toonde hij zich de rust zelve en nam hij ruim de tijd voor zijn publiek.

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Fotoreport en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op In de rij voor Jochem Myjer

  1. Johan zegt:

    Mooie repo met mooie woorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s