Wonder (2)

Een maand of acht geleden sprak Tjan hier zijn verwondering uit over de Android-applicatie Shazam op zijn toen fonkelnieuwe smartphone. Met Shazam kun je je telefoon muziek laten herkennen. Even je gsm omhooghouden is voldoende. De applicatie zoekt verbinding met de server en meldt vervolgens binnen de kortste keren welke muziek er op dat moment uit de speakers klinkt.

Maar – en smartphonebezitters vertel ik nu niets nieuws – het kan nog gekker. De app SoundHound gaat nog een stapje verder en herkent muziek zelfs als je het neuriet of zingt of als je naar een niet al te belabberde coverband staat te luisteren. Tjan nam de proef op de som en zong twee regels van de Beatles-klassieker ‘Let it be’. En verdraaid, SoundHound sprak vervolgens ware words of wisdom: het had de classic feilloos herkend. Alleen… wel jammer dat Google Ads het vervolgens nodig vond de verbaasde Tjan een advertentie voor zangles in Amsterdam Noord te laten zien…

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Varia en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Wonder (2)

  1. ton zegt:

    Over een jaar ben ik aan abonnementsverlening of -vervanging toe. Ik zal het komend jaar de ontwikkelingen van Android en iPhone goed volgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s