Amsterdam in 200 minuten

Het was gisteren een mooie maar spannende herfstdag. Vriendin Marion ging om kwart voor tien in het Amsterdamse Olympisch Stadion van start voor haar alweer zevende marathon (klik hier voor een overzicht van blogjes over eerdere marathons die Marion in binnen- en buitenland liep). Het doel dat zij dit keer voor ogen had was helder: ze wilde de 42.195 meter door onze hoofdstad in herfsttooi afleggen binnen de 200 minuten. Aan Tjan de schone taak een schema te maken waarmee hij en negen andere supporters de atlete vijf keer konden aanmoedigen. Om een lang verhaal kort te maken: Marion ging in een tijd van 3 uur, 19 minuten en 41 seconden als elfde Nederlandse vrouw over de streep, en het supporterslegioen zag haar onderweg geheel volgens plan vijf keer zwaaiend passeren. Hieronder vindt u een fotoverslag van deze – ook voor de supporters – sportieve dag in Amsterdam.De vijfendertigste marathon van Amsterdam is een paar minuten onderweg als Marion van het Stadionplein de Amstelveenseweg opdraait. Daar passeert ze lachend en zwaaiend haar supporters voor de eerste keer.
Marion heeft er al 7,5 kilometer op zitten als ze hetzelfde punt – nu aan de andere kant van de weg en in omgekeerde richting – nogmaals passeert. Daar ziet ze het petje van pa en een zwaaiende hand van ma. Nadat Tjan zijn fototoestel heeft opgeruimd, moeten ook de supporters in de benen om op tijd op het volgende punt te zijn.</cemter?


Bij de Utrechtsebrug (op 25,5 kilometer) zien de tien supporters
Marion opnieuw passeren. Ze loopt dan nog altijd op schema en
oogt voor iemand die net meer dan 25 kilometer heeft
gerend verrassend fris.
Marions doorkomsttijden – die de supporters per sms ontvangen – lopen weliswaar iets op, maar een succesvolle marathon werpt letterlijk zijn (lange) schaduw vooruit. Hier op 29,5 kilometer op de Sparklerweg. Rechtsboven vertrekt een metro richting Amsterdam CS. Met de volgende zouden Tjan en de rest van de supporters naar de volgende doorkomst reizen.
John (supporter, ervaren marathonloper en bovendien loopmaatje
van Marion) heeft een plan. Hij trekt de stoute loopschoenen aan
en begeeft zich op het parcours om Marion gedurende de laatste
vijf kilometer van het Amstelhotel naar de streep in het
Olympisch Stadion te hazen.
Op het 37-kilometerpunt is het einde in zicht. Marion wordt aangemoedigd door haar vriend. De tijd op de 35 kilometer stemt hoopvol. Zeker met de hulp van haas John lijkt een finishtijd rond de 3 uur en 20 minuten haalbaar. Tjan is bovendien erg opgelucht dat zijn schema heeft gewerkt. Na deze doorkomst reizen we – nu met z’n negenen – terug naar de Amstelveenseweg.
Bij Sporthallen Zuid treffen we de atlete. Eind goed, al goed.
De tijd waarin Marion haar zevende marathon liep
is 3 uur, 19 minuten en 41 seconden. Champagne!

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Fotoreport en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Amsterdam in 200 minuten

 1. ton zegt:

  Daar was ik vast ook dorstig van geworden. Ik neem er nog een op, Maritjan!

 2. Jac zegt:

  Wat leuk, ben ik er toch een beetje bij!
  Ga zo haar eigen verslag lezen. Jac

 3. Jaco zegt:

  Keurige tijd en een mooi verslag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s