Leidens Ontzet 2010 – Kermis


Vanmiddag om 15.74 uur (16.14 uur dus, maar 1574 is nu eenmaal het jaartal waarin Leiden een einde zag komen aan de belegering van de stad door de Spanjaarden) ging de viering van Leidens Ontzet officieel van start. Dit feest wordt jaarlijks op 2 en 3 oktober gevierd, en omdat 3 oktober dit jaar op een zondag valt schuiven de officiële en traditionele programmaonderdelen een dagje door en duurt Leidens Ontzet nog tot en met maandag. Een centrale plaats in de feestelijkheden neemt de kermis in, na Tilburg de grootste van Europa. Tjan maakte gewapend met zijn camera een rondje en schoot bijgaande plaatjes.


Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Foto's, Fotoreport en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Leidens Ontzet 2010 – Kermis

 1. Gadisa zegt:

  wow, mooie foto’s weer van dit leidse feestje Tjan! :)
  morgen ga ik ook weer eens spelen met camera en lichtjes …

 2. GeerT zegt:

  tja niet eenvoudig een kermis te fotograferen….. leukste zijn met mensen…
  De hutspot en haring uitdeling, hoe oubollig is wel het hoogtepunt! dit als niet leidenaar geconstateerd…. dus ik hoop daar beelden van te zien! ;)

 3. Jac zegt:

  Fraaie foto’s! Morgen ook maar eens kijken. Misschien kom ik je tegen…

 4. Tjan zelf zegt:

  @Geert: Mensenfotografie laat ik graag aan anderen over – ik ken mijn beperkingen. Gezamenlijk hutspotmaaltijd was vanavond en heb ik niet bijgewoond. En ook bij de uitreiking van haring en wittebrood op maandagochtend ben ik niet van de partij.

 5. Jaco zegt:

  Oeh wat een visueel geweld :) De weerspiegelingen en de ijsachtbaan zijn voor mij te toppers. Fotografisch dan, want ik ben in 1 attractie geweest en dat was voor een paar jaar weer genoeg; ik geniet meer van het plezier van mijn kroost ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s