Kleine lettertjes

'Dus ik naar de Blokker, want ze hadden zo'n telefoonhoesje in de aanbieding, voor een eurootje. Ik zeg nog, ik zeg: "Dat is toch geen geld, voor zo'n hoesie, want er zit ook nog een telefoon bij". Waarop Ans zegt: "Dat ken niet veel wezen, voor een euro." Nee, maar ja, een telefoon is een telefoon en ik gebruik zo'n ding waar-ie voor gemaakt is: om mee te bellen. En dat zal-ie dan toch wel doen? Dus ik naar de Blokker. Blijkt het alleen een hoesje te zijn! Voor een euro! Ik op mijn hoogste poten naar de klantenservice. Wat denk je? Of meneer de kleine lettertjes niet gelezen had… Haalt dat mens zuchtend de folder tevoorschijn, en wijst het aan, met zo'n betweterig vingertje. En ja, daar stond het. "Excl. telefoon". Maar wel in héél kleine lettertjes, die ik zonder leesbril niet eens ken lezen. Waar ben je dan als nietsvermoedende klant? Want zo gaat het niet alleen bij de Blokker, maar zo gaat het overal: je wordt tegenwoordig toch gewoon bedonderd waar je bijstaat…'

Hoe Tjan ook zijn best doet en zich poogt in te leven in zwakzinnige of louter vanuit de onderbuik gestuurde landgenoten, hij kan zich niet voorstellen dat er daadwerkelijk Blokker-klanten zijn die denken dat je bij een hoesje van een euro een telefoon 'cadeau' krijgt (dat er inmiddels peperdure iPhones zijn waarbij je om ontvangstproblemen te verbloemen en bij wijze van doekje voor het bloeden een gratis hoesje krijgt is weer een heel ander verhaal). En toch… toch zal Blokker er in de actiefolder niet voor niets bij vermelden dat de aanbieding slechts het hoesje betreft.

Maar wie slapende honden wakker maakt, kant de bal verwachten. Of woorden van gelijke strekking. Want als Blokker het er bij een telefoonhoesje wél bij vermeldt, maar bij een fiets/bromfietshoes niet, vraagt Tjan zich nu toch wel af of die hoes van een eurootje nou in- of exclusief fiets dan wel bromfiets is?


Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Varia en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Kleine lettertjes

  1. tagrijn zegt:

    Die Ans toch… Hoe kon ik dat missen!?
    Toch zag ik onlangs ook in een modefolder een mannequin met een jurkje aan, waarbij vermeld was : exclusief model. Maar ik denk toch dat dit in dit geval op de jurk sloeg. (Helaas niet bewaard voor de Tja-rubriek.)
    Trouwens dank. Leuke vorm van linken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s