Concertkaartjes? We want more!

Op 22 november organiseert Tjan’s muzikale jeugdliefde Kayak een eenmalig tributeconcert voor hun vorig jaar plotseling overleden drummer Pim Koopman. Daar wil Tjan graag bij zijn, al vindt hij de toegangsprijs van 30 euro meer passen bij een wereldster met een megashow, dan bij een Nederlandse band in een club. Maar goed: 30 euro staat er op het postertje, en ja, het bijwonen van dit optreden is Tjan wel drie tientjes waard. Maar daarmee ben je er nog niet, want dan komen de strijkstokken in werking.

‘We want more!’ roept eerst Paradiso, waar je zonder maandlidmaatschap van € 3,50 niet binnenkomt, of je nu een geldig toegangsbewijs hebt of niet. Het is iets waar de concertganger aan gewend is geraakt, maar helemaal normaal is het natuurlijk niet. ‘We want more!’ roept ook TicketService, de grootste en voor dit concert enige kaartverkoper van het land. Want de naam belooft service, en dus betaal je ook servicekosten: € 3,00 om precies te zijn – niet per bestelling, maar per kaartje. Of kaartje… een per e-mail verstuurde pdf die je zelf uit moet printen. Want als je een ‘echt’ kaartje wilt, dat je per TNT wordt toegezonden, betaal je geen € 3,00 maar € 4,15 per ticket. Ook voor deze bedragen geldt dat het voor de concertganger hoe dan ook een onvermijdelijke toeslag betreft.

Vervolgens blijkt dat je bij TicketService moet betalen om te mogen betalen. Of je nu met creditcard of met behulp van iDeal wilt afrekenen, je betaalt per bestelling nog eens € 1,28 extra. En bij die toegift dacht Tjan: stik er maar in met je kutkaartjes (weinig genuanceerd, en Tjan formuleert het weleens fraaier, maar ja, je moet het maar denken op dat moment). Want het zelf uit te printen kaartje van € 30,00 kostte inmiddels dankzij bijna 26% aan onvermijdelijke toeslagen € 37,78.

In de reisbranche mag het niet meer: in de gecommuniceerde prijs van een vakantie moeten alle verplichte cq onvermijdelijke toeslagen zijn meegenomen. Wat Tjan betreft wordt ook de TicketMaffia (want ook de concurrenten van TicketService maken zich schuldig aan dit soort uitknijperij) zo snel mogelijk aangepakt, door welke consumentenorganisatie of overheid dan ook. En dat Kayak-kaartje? Dat heeft hij inmiddels toch aangeschaft. Via de platenwinkel, waar hij geen € 3,00 maar € 3,45 servicekosten moest betalen, maar wel met een fysiek kaartje huiswaarts keerde. En jawel… hij mocht zomaar gratis pinnen!

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Muziek en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Concertkaartjes? We want more!

  1. Johan zegt:

    Oh, ik ben het zo met je eens! Belachelijk dat dit nog mogelijk is. Zou onze rechtse regering daar niet recht aan kunnen doen?

  2. Tjan zegt:

    @Johan: Ik hoor het Geert bijna al zeggen, dat het de ‘hoogste tijd is’ dat er ‘nu toch een keer korte metten’ wordt gemaakt met die ‘vreselijke toeslagen’ van dat ‘verschrikkelijke kaartverkoopgajes’. Zou ik het voor de verandering een keer met hem eens zijn… Geert, doe er wat aan! :-)

  3. Johan zegt:

    Waar een Wilders is, is een wet? ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s