Groeten uit… Breda

Zaterdag kondigde Tjan op deze blog enigszins raadselachtig zijn bestemming van een 1-daagse citytrip in eigen land aan, maar voor de gemiddelde lezer leverde de oude stadskaart geen problemen op. Inderdaad: Tjan en partner treinden zondagochtend naar Breda. Uiteraard brachten zij een bezoekje aan de Onze Lieve Vrouwekerk, waar zij met hun neus in de boter vielen: in de fraaie kerk werd een wagenspel opgevoerd door het theatergezelschap Galgenaas. Via enkele terrassen maakten ze een wandeling door deze Brabantse stad, langs het moderne Chassé Theater, het Grafisch Museum, het Valkenbergpark en het prachtig onderhouden Begijnhof. Tjan en partner besloten het dagje Breda met de heerlijke tapas van restaurant El Mundo aan de Gedempte Haven. Hieronder zo maar wat foto's die Tjan maakte tijdens het ongedwongen bezoekje aan de stad die hij in de trein terug misschien iets te enthousiast de eretitel 'Klein Antwerpen' gaf…


Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Foto's en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Groeten uit… Breda

  1. tagrijn zegt:

    Gelet op je achtergrond moet een wagenspel jou wel aanspreken. Maar ik denk dan altijd aan Mariken van Nimwegen, die met de duivel heeft verkeerd e.d. Wist echt niet dat er in de 16e eeuw (over de tachtigjarige oorlog) ook nog van die spelen werden opgevoerd.

  2. Johan zegt:

    Hé, je bent zelf ook eens in beeld ;-)
    En ik neem aan dat de dame op de foto vrouwlief is. Mooie plaatjes (de rest ook)!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s