Van Telegraaf tot nrc•next


Toen vriendin en parlementair NOS-verslaggeefster Dominique van der Heyde gistermiddag vanaf het Binnenhof twitterde dat de mogelijke coalitiepartners van Paars Plus hun gesnuffel hadden onderbroken en in tweetallen een ommetje gingen maken, kon Tjan het niet laten te reageren – ook op de foto die persbureau Van der Heyde had meegetwitterd. Grappend en een tikkeltje suggestief vroeg hij of het ene duo nu linksom en het andere rechtsom rond de Hofvijver wandelde. Hij keek dus wel vreemd op toen hij vandaag onderstaand berichtje op de voorpagina van De Telegraaf las.Was het echt precies gegaan zoals hij toch echt alleen maar gefantaseerd had? Of was zijn tweet een eigen leven gaan leiden? Want dat doen ze zo nu en dan, die maximaal 140 tekens lange berichtjes. Eerder maakte Tjan hier al melding van een tweet van zijn hand over Arend-Jan Boekestijn die het tot de VARA-gids had geschopt (klik hier). En ook vandaag was het weer raak.

Want toen het kwartet Alexander, Femke, Mark en Job gisteren rond etenstijd opnieuw de informatiegesprekken onderbraken en Pechtold het berichtje 'Zo, en nu een ……. !' twitterde, kon Tjan de verleiding opnieuw niet weerstaan te reageren, nu op de twitterende D66-voorman. En waar zo'n tweet dan volslagen onopgemerkt lijkt te blijven, blijkt schijn weer eens te bedriegen. Want vandaag dook Tjan's reactie op in de rubriek 'Getweet' op pagina 2 van nrc•next.


Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Varia en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Van Telegraaf tot nrc•next

 1. Johan zegt:

  U wordt nog eens beroemd!

 2. Begint mij steeds meer te pakken het getwitter, maar ik begin er toch maar niet aan.
  Heb het al druk zat hahahah.
  Off topic, Ik wist dat hij weg zou gaan vandaar nog snel wat foto’s geschoten.
  Eigenlijk had hij al weg zullen gaan na 4 janauari.
  Ennuhh smaken verschillen, ik zou hem daar graag terugzien in originele staat maar dan ook als fontein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s