Jonge ooievaartjes


De ooievaar op bovenstaande foto strekt even de poten, en ook Tjan, die gewapend met zijn camera naar het ooievaarsnest stond te turen, was vrijdag na bijna een uur posten wel wat stram in de benen. Eerder deze week had hij er een jong ooievaartje gezien, maar nu hij met zijn fototoestel naar de nestpaal in de Leidse Hout was gekomen, liet de baby zich lange tijd niet zien.

Maar… het wachten werd beloond. De boreling liet zich eerst slechts van zijn achterzijde bewonderen, maar al snel stak hij (of zij) het guitige koppie boven de rand van het nest uit. En nog even later – toen vader (of moeder) boodschappen had gedaan en er wat te eten viel – bleken zich zelfs twee jonge ooievaartjes in het nest op te houden.

(Klik hier voor eerdere foto's van de toen nog kinderloze ooievaars…)
Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Foto's en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Jonge ooievaartjes

  1. kobus zegt:

    coole pics zeg!

  2. Marion zegt:

    Wat schattig! Ik heb gister een twintigtal kleine kwarteltjes gezien, die net uitgebroed zijn. Waggelende pluizenbolletjes, ook al zo leuk.

  3. Tjan zelf zegt:

    @Marion: Ik zag gisteren nog een foto van een stuk of twintig kwarteltjes, maar die lagen op een barbecuerooster tijdens een culinaire bbq (echt waar!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s