Onder vogelaars

Tjan heeft het niet zo op ex-politicus Arend-Jan Boekestijn. Hoewel de VVD’er als docent geschiedenis verbonden is aan de Universiteit Utrecht, ziet Tjan hem toch vooral als een vreemde vogel die met de regelmaat van de klok uiterst domme, ondoordachte, kortzichtige en ongenuanceerde denkbeelden ventileert. Soms komen die die per ongeluk in de openbaarheid (het inmiddels spreekwoordelijke Boekestijntje), maar vaker nog slingert het voormalige lid van de Tweede Kamer zijn stemmingmakerij eigenhandig de wijde wereld in. Bijvoorbeeld via zijn twitter-account.
Met een block van @ajboekestijn hoopte Tjan niet meer met de in zijn ogen zo nu en dan nogal stuitende soundbytes van deze ijdele pathologische kletskous (© Ferry Mingelen) geconfronteerd te worden. Maar dan had hij toch buiten de waard van de retweet gerekend. Voor de niet-twitteraar: retweeten is het 1 op 1 (native retweet) of van commentaar voorzien (via RT, ook wel quote genoemd) doorsturen van een twitterbericht aan de twitteraars die jou volgen. Dat een RT-retweet de opgeworpen blokkade zou weten te omzeilen had Tjan wel verwacht. Maar dat ook native retweets van berichten van geblockte users gewoon in zijn timeline zouden verschijnen, was wel even een tegenvaller.
Toen @varagids dus een berichtje van Boekestijn doorpaste en @tjan_nl daar in algemene zin zijn ongenoegen over uitte, bood @varagids hem – enigszins overdreven – verontschuldigingen aan. Om Tjan’s tweet vervolgens ongevraagd te publiceren in de rubriek ‘Onder vogelaars’ van de gedrukte VARA-gids. Nu heeft Tjan daar op zich geen problemen mee, maar toch had hij het in het kader van de heersende twetiquette wel zo netjes gevonden als @varagids dat tenminste even had aangekondigd, te meer daar hij zich kon herinneren dat dat in het geval van virtuele vriend @johankoning wel was gebeurd. Voor je het weet gaat een uit zijn verband gerukte tweet die niet voor jan en alleman bedoeld is een eigen leven leiden. Een twoekestijntje, zeg maar.


Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Varia en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Onder vogelaars

  1. Johan zegt:

    LOL. Ik maak trouwens voor een rubriek die ik vul regelmatig gebruik van tweets van anderen. Maar die vraag ik altijd keurig netjes eerst om toestemming. Inderdaad vanwege de door jou ook geventileerde reden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s