Eurovisie Songfestival 2010 (finale)

Vorige week werd Tjan op basis van zijn tweets over de eerste en de tweede halve finale van het Songfestival door een regionale omroep uitgenodigd om als 'songfestivalkenner' een bijdrage te leveren aan een radioprogramma. Dat is toch echt teveel eer, zeker wanneer je bedenkt dat Tjan het eerste gedeelte van de finale gemist heeft. Hij was aanvankelijk van plan in het kader van een tweetje per liedje de vijf automatisch geplaatste inzendingen tijdens de finale nog te betwommentariëren, maar Spanje en Noorwegen zag hij niet live. De Spaanse krullenbrol kreeg aan het einde van de uitzending een herkansing (wegens een incidentje tijdens zijn eerste optreden, naar het schijnt), en zo kon Tjan dus alsnog vier liedjes via Twitter van zijn quasi-deskundige commentaar voorzien. Quasi-deskundig? Reken maar! Wat de latere winnaar Duitsland betreft sloeg Tjan de plank namelijk mijlenver mis. De 'tweet' over Noorwegen werd achteraf aan de hand van Youtube gemaakt. Voor de volledigheid volgen hier dus nog van vijf liedjes de results of de Leiden jury.


#Spanje: Kindertheater en een doorjengelende zaniksong in driekwartsmaat. Zanger met krullen is voor alles irritant (5)

#Noorwegen: Sailing Home-achtige anthem, maar Piet Veerman zingt beter. Weinig toonvaste, waarschijnlijk op uiterlijk geselecteerde vertolker (5-)

#Engeland: Gelikt, maar echt niet meer van deze tijd. Erg slecht gezongen. Zeer tegenvallende uk uit UK (5)

#Frankrijk (of #Kongo): Zomervoetbalhit? Zou kunnen. Maar om met Gordon te spreken: slaat op kant noch wal. Té stompzinnig (5,5)

#Duitsland: Gott, wat een blijheid. Weird bakvisje heeft pret, maar waarom wordt niet duidelijk. Vocale prestaties stemmen vooral somber (5,5)

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Muziek, Tv en film. Bookmark de permalink .

2 reacties op Eurovisie Songfestival 2010 (finale)

  1. Patrick zegt:

    En vorig jaar werd je ook al niet vrolijk van de winnaar. ‘I’m in looooof with a fairytaiaaaaal’. Weet je nog? Enfin: ik zat te kijken met de laptop op schoot. Maar geen live results van ‘The Leiden jury’. Jammer! Volgend jaar dan maar weer?

  2. Tjan zelf zegt:

    @Patrick: Ik heb nog wel getwitterd hoor, tijdens de finale. Voor de zekerheid: mijn twitteraccount is gewijzigd van @kniesoor in @tjan_nl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s