Eurovisie Songfestival 2010 (tweede halve finale)

Ook tijdens de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival zat Tjan, net als tijdens de uitzending van dinsdag, weer achter Twitter om via een tweetje per liedje zijn mening te geven over de inzendingen. Het niveau was misschien iets beter dan tijdens de eerste halve finale. Echt blij werd Tjan er echter niet van, en dat gold zeker voor de Nederlandse inzending. Sieneke zong niet slecht, maar een slecht nummer is en blijft een slecht nummer, al wordt het door Barbra Streisand vertolkt.

Hieronder weer de tweets. De inzendingen die door zijn naar de finale van zaterdag staan vet, Tjan's rapportcijfer staat per inzending tussen haakjes.


#Litouwen: Slappe hap, maar 't is eens iets anders. Leuk voor op Baltisch plein. Vocaal matig, qua kleding de Toppers voorbij (5,5) 

#Armenie: Het begon best mooi, maar verder weinig verheffend. Kabbeldekabbel naar het slot. Ze lacht er wel lief bij (6-) 

#Israel: Drama met een prodent-smile door lookalike van voorman van Clouseau. Of zo. Onzuiver op zijn tijd. Nu wel trek in shoarma (6-)

#Denemarken: Abba, Police, Cher… Popmuziek volgens het Lego bouwsteentjes principe. Geen uitstraling, matig gezongen (6)

#Zwitersland: Khadafi sprak een boycot uit tegen Helvetie. Libiers missen hier weinig aan. 13 in dozijn, incl verplichte modulatie (5,5) 

#Zweden: Sonja Bakker met (en zonder) veel te grote gitaar. Zwakke compositie, maar… ja, ze lacht er lief bij (6-) 

#Azerbeidzjan: Yolanthe Kabeljauw van Kaasburger-lookalike met gemaakte beweginkjes. Beetje een draak, vooral het liedje (5) 

#Oekraine: Oogt en zingt als Natasha Bedingfield, goede opbouw. Niet heel geloofwaardig, maar wel goed. Beste tot nu toe (7) 

#Nederland: Chauvinisme is mij niet vreemd, maar ik vind het helemaal ruk. Shalalaatmaar verder (5) 

#Roemenie: Twee plexiglazen vleugels, maar geen hoogvlieger. Wel zeer vakkundig bij elkaar gejat. Zanikte net iets te lang door (6,5) 

#Slovenie: Een medley? Folklorock of zoiets. Vocaal dik in orde, maar daar is alles mee gezegd (6+) 

#Ierland: Als de Ieren geen zingende kalkoen sturen, is het sowieso vakwerk. Ook nu weer. Jammer van gejat Titanic-riedeltje (7-)

#Bulgarije: Yek! Bij die knipoog aan het begin haakte ik al af. Kwam niet meer goed daarna met discodeuntje (5,5) 

#Cyprus: Identiteitsloos maar wat een lekker popliedje. Koortjes te aanwezig, drums uit een doosje maar verder volgens het boekje (7)

#Kroatie: Slecht begin (vals, uit de tel). Drie zangeressen in peignoir met identieke, nietszeggende stemmen. Wel mooi 3-stemmig (6,5) 

#Georgie: Eindelijk een liedje dat met beleving werd gezongen. Vakkundig gecomponeerde, beetje Heart-achtige rockballad. Fraai! (7+)

#Turkije: Bizarre act bij niet eens zo'n heel slecht liedje. Kiss kebab met extra broodje, zoiets (6)

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Muziek, Tv en film en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Eurovisie Songfestival 2010 (tweede halve finale)

 1. tagrijn zegt:

  Grotendeels eens met je oordeel. Alleen had ik liever Kroatië erin gezien dan Israël. Vreselijk lied met een levend lijdend voorwerp op het toneel. Waarom kreeg die huilebalk geen paracetamolletje of een rustgevende prik? Even op ‘muting’gezet. Deed ik trouwens ook met Zwitserland. Alpenbagger.
  Ook vind ik dat landen geen artiesten uit andere landen mogen inhuren (Cyprus).
  Maar er is toch een positief puntje: Kartner heeft toegezegd te emigreren als Sieneke de finale niet haalt.

 2. Tjan zelf zegt:

  @Tagrijn: Vandaag las ik iets anders. Vader Abraham zou, desgevraagd, volgend jaar graag opnieuw tekenen voor de Nederlandse inzending.
  Intussen werkt Kartner alweer aan zijn nieuwe carnavalskraker: ‘U kijkt zo lief, u kijkt zo lief, ik hoop niet dat ik u ontrief…’

 3. tagrijn zegt:

  Desgevraagd… Daar moet de baardsmurf maar niet te vast op rekenen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s