Eurovisie Songfestival 2010 (eerste halve finale)

Tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in Oslo beoordeelde Tjan de zeventien inzendingen die de revue passeerden live via Twitter. De liedjes werden er in rap tempo doorheen gejaagd, maar toch was het een lange zit. Want wat een hoop bagger kreeg de kijker over zich uitgestort…

Hieronder de tweets. De inzendingen die door zijn naar de finale van zaterdag staan vet (en ja, ook daar zit nog altijd heel veel bagger tussen), Tjan's rapportcijfer staat per inzending tussen haakjes. Voor de liefhebber: Tjan is de avond van de tweede halve finale (met de Nederlandse Sieneke) vermoedelijk niet op tijd thuis te om opnieuw live verslag te doen. Vindt hij zelf ook jammer…


#Moldavie: Het armste Europese land met armoedig liedje. Uptempo duet met viool-knipoog naar 2009, gaat mis als sax inzet. Eng! (4)

#Rusland: Nauwelijks serieus te nemen, met rare voice over. Refrein ook al 2-stemmig, a la Palingvissers. (5) 

#Estland: Raar mannetje, raar liedje, vals gezongen, vooral door het koortje. Jaren 80-pop in uitgekleed arrangement (5+) 

#Slowakije: Kleding van Hella de Jonge? Het arrangement is in elk geval gejat van Shakira. Simpele melodie, weinig toonvast (5-) 

#Finland: Shalalieverniet, Shalalaatmaar. Deze Kermisklanten kunnen gerust zijn: ik zal dit lied heus niet illegaal downloaden (4,5) 

#Letland: Vals! Muzikaal niet onaardig, beetje een te langzaam afgespeeld lied van Britney Spears. Maar dan nog valser gezongen (6-) 

#Servie: Blije griezel zingt en danst iets folkloristisch. Niet te doen, maar alle buurlanden zullen het weer prachtig vinden (4) 

#Bosnie: Would-be-rock-classic. Echt helemaal niets nieuws onder de zon, maar… alle buurlanden zullen het weer prachtig vinden (6-) 

#Polen: Nieuw genre: de gothic-musical. Rare dissonanten in te ingewikkeld arrangement, wel zuiver gezongen voor de verandering (6,5) 

#Belgie: Een hoog cijfer, maar dan ook echt veel beter dan de rest. Mooi liedje van Tom Dobbelsteen: Milow meets Five For Fighting (9) 

#Malta: Dit eilandje komt traditioneel weer met een voorspelbaar flutlied zonder opbouw. Door Chazia Mourali nogal matig gezongen (6-) 

#Albanie: Uiterlijk ergens halverwege Eva Jinek en Sacha de Boer. Goede zangeres met dreundeuntje, incl. Andre Rieu op krachtstroom (6) 

#Griekenland: Dit land is dus echt in alle opzichten failliet. Enge zanger met laarzen maar zonder x-factor. Duurt minuut of 10 (4) 

#Portugal: Grootste gemene deler van alle Johnny Logan-composities. Zangeres die met wel erg veel omwegen simpel melodietje kweelt (7-) 

#Macedonie: Huilebalkan-rock: met stevige strot en snik in stem. Inzetten van rapper kan inzending niet redden. Goeie gitaarsolo! (7) 

#Wit-Rusland: Zelfs niet uit te leggen als camp. Mierzoet, vocaal slecht uitgevoerd. Toonsverhoging en vleugeltjes, en toch kut (3) 

#IJsland: Linkerborst van deze gezette dame schijnt die Eyjafjallajökull te zijn. Doet Madonna na, maar komt niet in de buurt (5)

Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Muziek, Tv en film en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Eurovisie Songfestival 2010 (eerste halve finale)

  1. Michel zegt:

    Only is wel toffe kleding, hoop dat je hier meer over schrijft!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s