Calatrava in de klei (deel 2)


Anderhalve week geleden publiceerde Tjan hier deel 1 van zijn drieluik Calatrava in de klei. Daarin foto’s van de Harp, de meest zuidelijke van de drie tussen Nieuw-Vennep en Hoofddorp gerealiseerde bruggen van de Spaanse architect Santiago Calatrava (klik hier). Vandaag de middelste van de drie: de Citer.

De pyloon en de tuien van deze creatie houden in feite twee bruggen in de lucht: een bescheiden bruggetje over de Hoofdvaart, en een flink uit de kluiten gewassen viaduct, dat parallel aan de vaart loopt en met name gebruikt wordt door tweewielers.

Hoewel de Citer zich op nog geen kilometer van de Harp bevindt, is de sfeer er heel anders. Bij de Harp is het rustig en landelijk (waardoor de brug een enigszins surrealistische indruk maakt), de Citer maakt deel uit van een druk kruispunt. Dat de foto’s wellicht anders doen vermoeden heeft alles met het engelengeduld van de fotograaf te maken.

klik hier voor deel 3, de Luit.


Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Foto's. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s