Want bloemen zijn precies als mensen…


Op de terugweg van zijn Calatrava Project (klik hier voor deel 1 van deze fotoshoot), tufte Tjan afgelopen zondag op zijn trouwe snorscootertje dwars door de bollenstreek. De Keukenhof is weer open en de eerste bollenvelden tonen hun kleurenpracht. Tussen Lisse en Sassenheim maakte Tjan deze foto’s. Eén van een kluitje narcissen dat er maar wat graag bij wil horen, en één van een eigenwijze tulp temidden van een veld vol hyacinten. Ook in de wondere wereld van de bloem zijn er – net als bij ons – dus kuddedieren en eenlingen. Op de een of andere manier moet Tjan al sinds hij deze tafereeltjes vastlegde aan Mijnheer de Uil denken: ‘Want bloemen zijn precies als mensen, met dezelfde mensenwensen, en dezelfde mensenstreken…’ – en ja, dat komt dan allemaal op zijn blog.


Over Tjan

Neerlandicus, columnist, redacteur, copy- en ghostwriter. Blogt op onregelmatige basis over alles en niets, ongeremd en soms ook ongerijmd.
Dit bericht werd geplaatst in Foto's en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Want bloemen zijn precies als mensen…

  1. Jac zegt:

    …het fabeltjeslog, het fabeltjeslog, het fááábeltjeslog! Maar het is geen fabel, ik zie ze elke ochtend vanuit de trein. En komend weekend is er ook het bijbehorende weer, zei Marco Verhoef vanavond. Pilsje in de tuin??

  2. Tjan zelf zegt:

    @Jac: Dat klinkt wel heel aanlokkelijk! :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s